Gå tilbake til:
Du er her:
Petter film
Petter Uteligger lager film til Fyll Dagene 2020 med inspirasjon til meningsfylte aktiviteter
Bilde: Lene Amina Tufte

Fyll Dagene 2020 fra 14. september med inspirasjon til meningsfylte aktiviteter

Fyll Dagene er en årlig aktivitetsmesse, en happening, inspirasjonskilde og møteplass for mennesker med utfordringer innen psykisk helse og rus, for pårørende og andre interesserte.

Fra mandag 14.september til fredag 18.september vil Fyll Dagene Bergen 2020 bli avholdt med digitale sendinger og arrangementer, hovedsakelig via Facebook. Vi starter uken med Live-sending med Petter Uteligger klokka 12 mandag 14.september, på Fyll Dagene Bergen sin facebookside. 

Fire byer samarbeider

Initiativtakerne til Fyll Dagene arrangementer i Bergen, Oslo, Stavanger og Trondheim var enige om at Covid-19 ikke er grunn god nok til å flytte fokuset vekk fra viktigheten av å fylle hverdagen med meningsfulle aktiviteter, og ble enige om å gå sammen om en produksjon med Petter Nyquist og hans team.

For noen uker siden var Petter Nyquist, også kjent som Petter Uteligger, i Bergen for å filme innslag som skal vises frem i live-sendingen 14.september. Her kan du se en trailer fra filmen: 

Lene og Petter
Selfie med Petter og Lene Amina
Bilde: Lene Amina Tufte

Initiativtaker til Fyll Dagene Bergen, Lene Amina Tufte, jobber som erfaringskonsulent i Etat for psykisk helse og rustjenester. Forrige uke møtte hun Petter da han kom til byen.

- Jeg er veldig glad for å ha Petter med på laget i år, og håper at denne sendingen kan bidra til at flere byer og steder i Norge blir inspirert slik at Fyll Dagene arrangementene spres over hele landet, sier Lene Amina. 

Mening i hverdagen - gir håp

Suksessfaktoren som gir bedre livskvalitet på tross av symptomer og utfordringer, er at man opplever mening og mestring i hverdagen, at man føler på tilhørighet i et fellesskap og at man kjenner på en identitet som noe mer enn psykisk syk eller rusavhengig. Det å kjenne at man gleder seg til noe, og at man har et fellesskap, - gir håp.

Gjør aktivitetstilbudene tilgjengelig

Felles for mange er at de synes det er vanskelig å finne informasjon om hvilke tilbud som finnes. Spesielt gjelder dette mennesker med utfordringer med psykisk helse og/eller rus. På aktivitetsmessen får du lett tilgjengelig informasjon om jobb-, fritids- og aktivitetstilbud.

I tillegg vet vi at selv om man har hørt om et tilbud, så kan terskelen for å komme dit være høy, ofte fordi man er usikker på hva tilbudet egentlig innebærer og hva man skal gjøre når man kommer dit.

Inspirasjonsuke, uke 38

- Petter er kjent for sitt engasjement innen rus og ettervern, og er en utrolig grei og dyktig person å ha på laget nå som alle de planlagte Fyll Dagene arrangementene måtte endre form. Vi har lært mye i denne prosessen, og ikke minst så har vi hatt det veldig gøy! Vi kjenner at engasjementet og motivasjonen er på topp, også i disse koronatider, og gleder oss til å gjennomføre Fyll Dagene 2020. Livesendingen med Petter vil være kick-off for en rekke lokale fokusdager i hele uke 38 i alle de involverte byene. Det bare å følge med på Facebook-siden vår fremover. Vi har utfordret utstillere til å delta aktivt med videoer og live-sendinger, som vi vil annonsere underveis, sier Lene Amina Tufte.

Det er en utfordring å ikke kunne holde et fysisk arrangement, og det digitale vil aldri kunne erstatte den følelsen man får av å møtes ansikt til ansikt, men med det sagt tror Tufte at situasjonen tatt i betraktning, så vil det likevel være både nyttig og motiverende å følge med på sendingene i uke 38.

Petter baserer sitt engasjement for Fyll Dagene med at det gir folk en mulighet til å få bedre oversikt over alle de tilbudene som finnes. - Jeg har ofte hørt folk si at det ikke finnes noe tilbud, men etter å ha hørt fra andre som har vært på Fyll Dagene messene tidligere, så sier de - det var jo så mye mer enn det jeg trodde, sier Petter.

Og nettopp det er det aller viktigste, å se at det finnes masse: - Det at det er andre mennesker som er der som kanskje har vært i en tilsvarende situasjon. Og nettopp det kan også være med å skape håp og motivasjon for andre til å komme seg et steg videre i livet, sier han.

Petter intervju
Petter intervjue Miguel Tobar Dåvøy.
Bilde: Lene Amina Tufte

Hvem Petter skal intervjue og hva som er tema på disse innslagene som ble filmet vil verken Tufte eller Petter si så mye om, men de kan røpe at en av gjestene i studio med Petter 14.september er vår egen Claus Lundekvam, som stiller på vegne av Fyll Dagene Bergen.

Følg med på kommunens hjemmesider eller Fyll Dagene Bergen på facebook for flere oppdateringer.