Gå tilbake til:
Du er her:
GOD KAPASITET:  Vaksinesenteret i Sentralbadet har 72 stoler. I full drift kan man vaksinere opp mot 700 personer her daglig.
GOD KAPASITET: Vaksinesenteret i Sentralbadet har 72 stoler. I full drift kan man vaksinere opp mot 700 personer her daglig.
Bilde: Kristin Bergitte Hauge

Har startet vaksinering i Sentralbadet

Tirsdag ble en viktig milepæl nådd i kampen mot korona i Bergen. Vaksineringen i Sentralbadet er nå i gang.

- Jeg har klart å holde meg frisk, så jeg kan ikke klage, sier Kjell Kartveit (86) til helsebyråd Beate Husa. Han var blant dem som ble vaksinert andre dag vaksinestasjonen i Sentralbadet var åpen. 

I tillegg til høy alder har han både hjertesykdom og diabetes.

- Jeg er glad for å få vaksinen, sier han. 

ENDELIG VAKSINERT:  Kjell Kartveit (86) er glad for å bli vaksinert. Her i samtale med helsebyråd Beate Husa.
ENDELIG VAKSINERT: Kjell Kartveit (86) er glad for å bli vaksinert. Her i samtale med helsebyråd Beate Husa.
Bilde: Kristin Bergitte Hauge

Oppstart denne uken

Sentralbadet er den første kommunale vaksinestasjonen som er etablert for massevaksinering. Denne uken er det personer over 85 år, samt personer over 80 år i risikogruppene som får vaksine der. 

- Vi vaksinerer ikke for fullt denne første uken. Det handler om tilgangen på vaksiner, men også at de som jobber her her skal bli fortrolige med stedet og arbeidsoppgavene, sier Hossein Tehrani ved Etat for håndtering av covid-19. Han er driftsansvarlig for vaksinestasjonene som for tiden etableres i Bergen kommune.

Ikke klar for massevaksinering enda 

Tehrani er spesialsykepleier og fikk selv æren av å sette den første vaksinen tirsdag. Da ble i underkant av 100 personer vaksinert. 

- Ved full kapasitet kan vi vaksinere opp mot 700 personer daglig, forteller han.

GOD STEMNING:   Stemningen var upåklagelig første dag på jobb på vaksinestasjonen på Sentralbadet. Her er ansatte fra kommunen sammen med personale fra Røde Kors og Norske Kvinners Sanitetsforening    - Det er fantastisk å jobbe med vaksineringen. Alle er svært positive og engasjerte, og det er en vitamininnsprøyting å få være med på dette, sier Hossein Therani, driftsansvarlig for vaksinestasjonen i Sentralbadet.
GOD STEMNING: Stemningen var upåklagelig første dag på jobb på vaksinestasjonen på Sentralbadet. Her er ansatte fra kommunen sammen med personale fra Røde Kors og Norske Kvinners Sanitetsforening. - Det er fantastisk å jobbe med vaksineringen. Alle er svært positive og engasjerte, forteller Hossein Tehrani, driftsansvarlig for vaksinestasjonen i Sentralbadet.
Bilde: Hossein Tehrani

Helsebyråd Beate Husa ser frem til at massevaksineringen kan starte for alvor.

- Jeg er imponert over planleggingen og klargjøringen som er gjort her. Dette kommer til å bli en effektiv stasjon for massevaksinering. Men vi er nok ikke helt klare for dette helt enda. Tilgangen på vaksiner er fortsatt et usikkerhetsmoment, sier hun. 

Gjennomtenkt logistikk  

Å få til en effektiv vaksinering handler mye om logistikk. Personene som skal vaksineres har fått innkalling med tid for fremmøte. De blir tatt imot utenfor Sentralbadet, før de sendes videre inn i bygget for registrering.

VELKOMMEN TIL VAKSINERING:   Ole Pål Nesttun er blant dem som fikk vaksinert seg onsdag. Her blir han tatt imot av Thor Gjesdahl. Personale fra Securitas og Røde Kors tar imot, informerer og sjekker om de som skal vaksinere seg har med nødvendig dokumentasjon.
VELKOMMEN TIL VAKSINERING: Ole Pål Nesttun er blant dem som fikk vaksinert seg onsdag. Her blir han tatt imot av Thor Gjesdahl. Personale fra Securitas og Røde Kors tar imot, informerer og sjekker om de som skal vaksinere seg har med nødvendig dokumentasjon.
Bilde: Kristin Bergitte Hauge

Vaksineringen foregår i puljer på fire til seks personer. Selve vaksineringen skjer på stoler som er satt ut på gulvet i Sentralbadet, men de som ønsker mer skjerming kan få sitte i et eget avlukke. 

- Alt her er nøye gjennomtenkt. Blant annet har vi basert oss på det vi har lært gjennom etableringen av teststasjonene for korona. Erfaringene fra denne første uken i  Sentralbadet vil bli brukt i det videre arbeidet med de andre vaksinestasjonene, sier Hossein Tehrani.

LES OGSÅ: