Gå tilbake til:
Du er her:
Fem personer med vernesko, hjelm og selvlysende vester foran råbygg
Byråd Ruth Grung (til høyre) og Seksjon for bolig og områdesatsing på befaring. Her sammen med entreprenør Gravdal Bygg og Rambøll.
Bilde: Regine Olsen-Hagen

Her kommer Krohnåstoppen bofellesskap

Torsdag formiddag var byråd for arbeid, sosial og bolig, Ruth Grung, på befaring på det som skal bli Krohnåstoppen bofellesskap.

Mann i oransje drakt med hjelm og vernesko snakker med dame i gul vest med hjelm og vernesko
Lærling Daniel Henrikson orienterer byråd Ruth Grung om byggingen.
Bilde: Regine Olsen-Hagen

Smilene og latteren satt løst blant besøkende og ansatte på byggeplassen under befaringen. 

– Det er fantastisk å se at vi nå har kommet i gang med byggingen, og slik er i ferd med å få ned køen på kommunal bolig for denne målgruppen, sier byråd for arbeid, sosial og bolig, Ruth Grung.

Boligløftet

Krohnåstoppen bofellesskap er en del av Boligløftet til Bergen kommune. Programmet har som mål å fjerne boligkøen, og det skal bidra med totalt 130 nye boliger. Krohnåstoppen bofellesskap vil være det første prosjektet i Boligløftet som står klart, og det skjer etter planen i 2. kvartal 2023.

– Tilrettelagt for å leve gode liv

De to separate byggene består hver av 8 leiligheter, med personalbase, aktivitetsrom og felles møte- og oppholdsrom. Det blir private terrasser ved hver leilighet, i tillegg til flotte felles takterrasser. Begge byggene har også flott utsikt i alle retninger.

– De som skal bo her vil få det flott! Her er det tilrettelagt for å leve gode liv, med flere møteplasser inne og ute, mulighet for ulike aktiviteter og moderne leiligheter hvor en kan trekke seg tilbake om en ønsker å være alene, eller om en får besøk av venner og familie, sier Grung.

Nær nullutslippsbygg

Spesielt for de to byggene er at de får solcellepanel både på tak og på fasaden. Byggene er nær nullutslippsbygg, både i produksjon, drift og avhending. De bidrar på denne måten inn mot kommunens mål for reduksjon i klimagassutslipp.

Arbeidet på byggeplassen skrider fremover, og byråden gleder seg svært til å komme tilbake for å åpne bofellesskapet når det står klar til innflytting.