Gå tilbake til:
Du er her:
Byråd og hjemmesykepleiere inne på garderobe
NYE GARDEROBER: Alle 34 hjemmesykepleieavdelinger har nå fått egne garderober. Her er byråd Beate Husa (t.v.) i garderoben sammen med hjemmesykepleierne i avdelingen sør i Fana.
Bilde: Endre Hovland

Hjemmesykepleien har blitt blå

Fra nå av er alle 1.500 hjemmesykepleiere iført egne blå uniformer når de er på hjemmebesøk.

Hjemmesykepleierne har fått uniformer med klarblå overdel med kommunens logo og marineblå bukser. I tillegg har alle de 34 hjemmesykepleieavdelingene fått egne garderober. Nylig fikk de siste avdelingene uniformer og garderober på plass.

Lang prosess

- Det har krevd mye logistikkarbeid før alle fikk lokaler der det var mulig å ha garderober, men nå er vi i mål. Vi er veldig fornøyde med resultatet. Når våre ansatte nå er likt kledd gir det tjenesten vår et mer profesjonelt uttrykk, sier ny etatsdirektør i Etat for hjemmebaserte tjenester, Berit Breistein.

Tryggere for brukerne

Nylig besøkte byråd Beate Husa hjemmesykepleierne i avdelingen sør i Fana for å feire med kake at uniformer og garderober endelig er på plass.

- Det er tryggere for brukerne når det hver dag er en person med lik uniform som kommer. Ansatte får positive tilbakemeldinger på at de nå går i uniform, sier Husa.

Fremover vurderes også behovet for likt yttertøy for hjemmesykepleierne.

Hjemmesykepleiere samlet rundt et stort bord
BESØKER TJENESTER: Byråd for eldre, helse og frivillighet er hver uke på besøk hos ulike tjenestesteder for å lytte til ansatte i tjenestene. På kakefest hos hjemmesykepleierne i avdelingen sør i Fana fikk hun høre om alt fra gleden ved å gjøre en meningsfull jobb til håndtering av krevende brukere.
Bilde: Endre Hovland
Blå uniformer inne på lager
NY LOGISTIKKOPPGAVE: Det krever mye logistikk når 1.500 hjemmesykepleiere skal ha uniform. Lagerbeholdningen må hele tiden holdes på et fornuftig nivå samtidig som man må ta høyde for variasjoner i bemanning og uniformsstørrelser.
Bilde: Endre Hovland

 

Visste du at...

…hjemmesykepleien i Bergen til enhver tid gir tjenester til mer enn 4.000 hjemmeboende innbyggere?

Mer enn 700 av disse brukerne får hjelp av Hjemmebaserte tjenester i Fana og Ytrebygda som er omtalt i denne artikkelen.