Gå tilbake til:
Du er her:
Lubna
ÅPENT: Barnebyråd Lubna Jaffery understreker at tjenestene til barn, unge og familier i Bergen er åpne som vanlig, selv om det er innført skjerpede koronarestriksjoner.
Bilde: Andrew Buller

Ikke koronastengte tjenester for barn og unge

Barneverntjenestene, helsestasjoner, skolehelsetjenesten, barneverninstitusjoner, tilbudet til psykisk syke og familievernkontorene er ikke rammet av de siste smitteverntiltakene.

Barnebyråden ønsker å understreke at tjenestene for barn og unge er blant tilbudene som holder åpent, tross koronarestriksjoner. 

– Vi vet at det er barn og familier som ikke har det bra, og som trenger hjelp fra oss. Derfor er alle våre tjenester for barn og familier i Bergen åpne og tilgjengelige. Alle som trenger hjelp av oss kan ta kontakt som vanlig, sier byråd for arbeid, bolig og sosial, Lubna Jaffery.

Dette gjelder barneverntjenestene, helsestasjoner, skolehelsetjenesten, og tilbudet til psykisk syke hos Bergen kommune. I det statlige barnevernet (Bufetat) er familievernkontorene, institusjonene, akutt/beredskapshjem, Fosterhjemstjenesten og MST også i drift. Bufetat er tilgjengelig for samarbeid med kommunene som vanlig.

– Våre tjenester er minst like viktige nå under pandemien som ellers, sier Jaffery.

Dette betyr også at barnevernet tar imot meldinger fra dem som er bekymret for et barn i nabolaget, i barnehagen eller på skolen.

Nyttige kontakter:

  • Barnevernvakten i Bergen hjelper barn og unge i akutt vanskelige situasjoner: 55361180.
  • Alarmtelefonen for barn og unge. Ring eller chat anonymt: Chat: 116111.no eller ringe 116 111.
  • Hvis du vil sende inn en bekymringsmelding kan du gå inn på https://bekymringsmelding.fiks.ks.no/
  • Se også: bergen.kommune.no/barnevern