Gå tilbake til:
Du er her:
INSTRUKTØRENE: Kommuneoverlege Finn Markussen i midten, sammen med ansatte på Frisklivssentralen, fra venstre: Karoline Heggøy Randi Ilvær, Finn, Elisabeth Samset og Linda Aksnes.
INSTRUKTØRENE: Kommuneoverlege Finn Markussen i midten, sammen med ansatte på Frisklivssentralen, fra venstre: Karoline Heggøy Randi Ilvær, Finn, Elisabeth Samset og Linda Aksnes.
Bilde: Odd Nerbø

Kom og tren med Finn og co!

Vi inviterer til enkel styrke- og kondisjonstrening i Nygårdsparken.

Titusenvis av bergensere har fått med seg de seks første episodene av treningsserien “Finn formen med Finn”.

Nå ønsker kommuneoverlege Finn Markussen og Frisklivssentralen i Bergen at flere skal få mulighet til å finne formen sammen. Derfor inviterer vi til lavterskel gruppetrening utendørs i Nygårdsparken, hver onsdag fra klokken 12.00 til 12.45 fram til og med 17. juni.

Treningstimene koster ingenting, og du trenger ikke melde deg på. Men du kan følge arrangementet på Facebook.

  • Se syvende og siste episode av Finn formen med Finn, denne gangen med helsebyråd Beate Husa og helsearbeidere fra kommunen:

 

  • Se resten av episodene nederst i denne saken. De ligger også på Facebook.

Øvelsene passer alle

Den første treningstimen blir onsdag 13. mai. Da kan alle som vil møte opp i passende klær og sko ved fontenen i nedre del av Nygårdsparken.

Vi kaller det lavterskeltrening, for vi skal ha øvelser som kan tilpasses slik at en får en god treningsøkt uansett fysisk form. Det blir enkle styrke- og kondisjonsøvelser som er skånsomme for knær og ledd, og øvelsene kan tilpasses den enkeltes utgangspunkt – som vist i videoene.

Kle deg etter været, kom og se etter oss i grønt, da vel!

Gruppene kommer til å bli delt inn etter gjeldende retningslinjer for smittevern, og det skal holdes avstand både internt i gruppene og mellom gruppene. De som leder treningene er instruktørene fra videoene og flere fra Frisklivssentralen i Bergen.

Et kinderegg

Kommuneoverlegen mener trim og trening utendørs kan være et kinderegg for alle bergensere i denne tiden.

– Dette er både fysisk aktivitet, sosial aktivitet – en gjør noe sammen, men med god avstand – og kognitiv aktivitet: En utfordrer seg selv og lærer noe nytt, sier Markussen.

– I sum er dette noe av det beste vi kan gjøre for vår egen og andres helse, sier kommuneoverlegen.

  • EPISODE 1: OPPVARMING OG KONDISJON
  • EPISODE 2: STYRKE
  • EPISODE 3: FORELDRE OG BARN
  • EPISODE 4: STERK MED STOKK
  • EPISODE 5: HJEMMEKONTOR SPESIAL
  • EPISODE 6: PARK SPESIAL