Gå tilbake til:
Du er her:
Redaksjonen
PODCAST: Her er gjengen som har laget første utgave av podcasten, fra venstre Halvor Berge, Oda Førde Braanaas og Otto Kveinå.
Bilde: Oda Førde Braanaas

Lanserer podcasten "Så mye mer" - en stemme til de som ruser seg

På mottaks- og oppfølgingssenteret på Wergeland (MO) lager de podcast som skal få frem stemmen og historier til personer som ruser seg. Nå feires det at første episode av podcasten går på luften.

Podcasten finner du her: https://m.soundcloud.com/user-998476576/mo-senterene eller på facebooksidene til MO-senteret Wergeland

Vil bryte ned fordommer

halvor spretter kake
Lanseringen ble markert med kake og mozell på MO-senteret. Halvor fikk æren av å sprette kaken.
Bilde: Oda Førde Braanaas

- Alle bør ta sin plass i samfunnet, ikke bli hindret av stigma og fordommer og jeg håper å få bidra med det, sier Otto Kveinå. Otto er en av de som har vært med på å lage første episode av podcasten som har fått navnet "Så mye mer".

Otto har vært rusfri i 6-7 år og har fast jobb.
- Jeg går på MO-senter Wergeland fordi det er et godt miljø og et sted hvor jeg blir godtatt for den jeg er. Det bygger meg opp, og ikke ned, sier Otto.

MO-senteret på Wergeland tilbyr et sosialt miljø og ulike aktiviteter for å hjelpe personer videre i livet.

- Gjennom podcasten ønsker vi å vise alt fra musikk som lages her samt til å ta opp ulike tema de har på hjertet. Planen er å lage en podcast i måneden, sier leder av MO-Wergeland Camilla Fonnes Haaland. Dette har vi ikke gjort før, vi har mye å lære, lærer underveis og prøver oss frem, sier Camilla.

Vil styrke brukerstemmen

- Vi er fortsatt i læringsfasen og vi lærer mens vi jobber og dette er bare gøy, sier miljøterapeut Oda Førde Braanaas. Det er viktig å styrke brukerstemmen og få frem brukernes perspektiv. Selv om man har slitt eller sliter med rusavhengighet er det så mye mer i en person enn bare rus, sier Oda. Vi håper at podcasten kan fjerne fordommer overfor personer som er eller har vært i aktiv rus.

Studio for podcasten er på MO-Wergeland, mens miksing har skjedd hjemme hos Oda.
- Etter hvert håper vi å få tilgang på bedre redigeringsverktøy, sier Oda.

Redaksjonskomiteen har frem til nå bestått av Otto Kveinå, Halvor Berge, Oda F. Braanaas og Camilla F. Haaland.