Gå tilbake til:
Du er her:
TESTSTASJONSLEDEREN: Birte R. Bårtvedt er avdelingssykepleier på teststasjonen på Spelhaugen.
TESTSTASJONSLEDEREN: Birte R. Bårtvedt er avdelingssykepleier på teststasjonen på Spelhaugen.
Bilde: Kristin Bergitte Hauge

Pandemiens ansikter: Teststasjonslederen

Hver dag er mange ansatte i kommunen i sving for å håndtere koronapandemien. Birte (25) leder teststasjonen på Spelhaugen.

NAVN: Birte Rosendahl Bårtvedt
ALDER: 25 år
BOSTED: Sandviken
STILLING: Avdelingssykepleier 
UTDANNELSE: Sykepleier

Jeg jobber som leder for kommunen sin teststasjon på Spelhaugen. Det er en allsidig jobb. Jeg har personalansvar for testpersonellet, holder kurs for nyansatte og har ansvar for å bestille inn smittevernutstyr. Bestillingene på utstyr er for to måneder av gangen, og summene vi kjøper inn for er ganske store. Fakturabehandling og økonomistyring er arbeidsoppgaver jeg hadde lite erfaring med fra før.

Kommunen har fem teststasjoner og i tillegg koronapatruljen, en mobil teststasjon. Den står klar på legevakten og ble blant annet benyttet i Ulvik under smitteutbruddet der. Jeg har vært med på hele prosessen med å planlegge, organisere og bygge opp teststasjonene. Det har vært veldig lærerikt.

Jeg var ferdig utdannet sykepleier våren 2020, og jobbet i en periode ved Bjørgvin DPS etterpå. I august startet jeg i fulltidsjobb med koronatesting ved Bergen legevakt da de skulle etablere en teststasjon. En måned senere ble jeg spurt om å bli gruppeleder med ansvar for Spelhaugen og Flesland teststasjoner.

Ting har gått veldig fort i svingene etter at jeg startet i kommunen. Fra august til november 2020 gikk jeg fra å være nyutdannet sykepleier til å bli avdelingssykepleier og leder på Spelhaugen. Jeg er veldig takknemlig for denne muligheten. Det hele kom litt ut av det blå. Venner og familie er like overrasket som meg.

På sykepleierutdanningen var smittevern det jeg likte best. Jeg kjenner at dette er noe jeg virkelig brenner for. Da er det ekstra fint å få jobbe med koronatesting og holde opplæringskurs i smittevern for nyansatte.

Det er travle dager på jobb. Jeg vet aldri hva som møter meg, noe som både er utfordrende og gøy. Jobben krever også at jeg må holde meg oppdatert på nye retningslinjer fra kommunen, FHI og regjeringen.

Jeg stortrives i jobben min. Vi er som en liten familie. Det kjekkeste er reisen vi får være med på, å bidra under en pandemi. Å lede en fantastisk gjeng med testpersonell som står på for å gjøre en best mulig jobb, er veldig givende. Jeg synes også det er kjekt å ha ansvar for personaloppfølging. Dette er en erfaring jeg tar med meg videre.

Et innlegg i Summetonen i BA hos fra en som testet seg på Spelhaugen har gjort inntrykk:

«Da jeg forlot stasjonen satt jeg igjen med en følelse av trygghet, og jeg er svært imponert over den jobben dere utfører. Dere er fantastiske, og gjør en utrolig viktig jobb».

Det er utrolig fint å få slike tilbakemeldinger. Målet vårt er at alle som tester seg skal oppleve trygghet i en sårbar situasjon.


Vil du bidra i koronahåndteringen?
Bergen kommune trenger fortsatt flere ansatte i viktige stillinger.
Les mer og se oversikt over ledige jobber