Prisvinnere mottar bilde i premie
GLADE PRISVINNERE: Fra venstre: Anne Lene Rasmussen fra Mølleren frivilligsentral, Anita Krokeide (skjult) fra kompetansesenter for demens, Jorunn-Marie Haugstad fra Salem Nærmiljøsenter, Stine Lampe fra Bergen kommune, Nina Holmelid frivillig fra Røde kors, Kari Espedal fra Nasjonalforeningen for folkehelsen, Kari Frønsdal fra Bergen Demensforening, Fridtjov Irgens frivillig fra Mølleren Frivilligsentral og Harald Thue fra Bergen Demensforening.
Bilde: INGVILD TJØNN HANSEN

Teatergaten kafé vant demenspris

Nasjonalforeningen for folkehelsen hedrer samarbeid mellom kommunen og frivillige om kafé for personer med demens og deres pårørende.

Demensprisen er en honnør til en innsats utenom det vanlige for personer med demens. Den deles ut av Hordaland fylkeslag i Nasjonalforeningen for folkehelsen. 

Unikt samarbeid

Teatergaten kafé er et samarbeid mellom Bergen kommune, Nasjonalforeningen Bergen demensforening, Bergen Røde Kors, Salem nærmiljøsenter og Møllaren Frivilligsentral.

- Det er unikt at kommunen og flere ulike organisasjoner samarbeider om et lavterskeltilbud til personer med demens og pårørende. De dedikerte frivillige er hverdagshelter som gang på gang lager det hyggelig på kafeen slik at gjestene kan senke skuldrene og komme akkurat slik de er, sier Stine Lampe, frivillighetskoordinator i Bergen kommune. 

Les mer om tilbudet på kommunens oversikt over aktiviteter for personer med demens

Populært tilbud

I nominasjonen til prisen trekkes det frem flere positive sider ved tilbudet:

Teatergaten Kafé er en helt spesiell kafé med et ekstra varmt hjerte. (…) De strekker seg langt og lengre for å imøtekomme målgruppen sitt behov for en møteplass hvor de kan være seg selv og bli møtt med forståelse og medmenneskelighet. 

Både gjestene og frivillige har blitt veldig glad i tilbudet. Felleskapet er viktig for de pårørende, som gjerne fortsetter å komme alene, når personen med demens ikke lengre kan komme.

Se informasjon til pårørende i kommunens seniorguide