Gå tilbake til:
Du er her:

Test deg og bruk munnbind når du skal til fastlegen

Innbyggere med luftveissymptomer bør teste seg for korona før de eventuelt møter opp hos legen.

Stigende koronasmitte og mange tilfeller av andre typer luftveisinfeksjoner gjør at helsetjenestene for tiden er under kraftig press. Dette gjelder også fastlegene som har stor pågang, samtidig som helsepersonell selv er utsatt for smitte. 

- Den sprengte kapasiteten hos fastlegene er bekymringsfull. En ting er den akutte beredskapen, men også pasienter uten akutt behov for lege rammes når det er så lang ventetid for å komme til, sier Merethe Brattetaule, leder for Enhet for allmennmedisin i Bergen kommune. 

Test deg og bruk munnbind

- Vi anbefaler innbyggerne om å holde seg hjemme ved lettere luftveisinfeksjoner som forkjølelse. Dersom du trenger kontakt med lege, bør du ringe eller ta digital kontakt først, sier Brattetaule.

Innbyggere med luftveissymptomer som trenger legehjelp bør teste seg for korona før de møter opp hos legen. De må også ha på seg munnbind når de kommer til legen. 

Gratis hurtigtester

Hurtigtester deles ut gratis til personer med luftveissymptomer på teststasjonene på Festplassen og Spelhaugen i tillegg til i den tidligere luftveisklinikken i Åsane. 

Les mer under avsnittet «Her får du gratis selvtester»
Bergen kommune - Testing, symptomer og legehjelp ved koronavirus