Gå tilbake til:
Du er her:

Varsler at det kan bli endringer i hjemmetjenestene

I perioder med mye covid-19 kan det blir endringer i tjenestene til hjemmeboende. Hjemmetjenestene har også innført ulike tiltak for å begrense smitterisiko.

- Vi kommer til å prioritere tjenester som er helt nødvendige for å opprettholde liv og helse, sier etatsdirektør i Etat for hjemmebaserte tjenester, Berit Breistein.

Forkorter eller avlyser

Etat for hjemmebaserte tjenester vurderer bemanningen daglig og vil sørge for at alle pasientene ivaretas utfra behovet for nødvendig helsehjelp.
- Når det blir reduksjon i antall ansatte grunnet sykdomsutbrudd, kan vi bli nødt å forkorte eller avlyse enkeltoppdrag, som for eksempel dusj, og andre oppdrag som ikke er livsnødvendige, sier Breistein.

Reduksjonen i tilbudet gjelder både for hjemmesykepleie og hjemmehjelpstjenester.

Pårørende kan bidra

Brukerne får beskjed av dem de mottar tjenester av om hvilke endringer dette medfører for den enkelte.
- Vi oppfordrer også alle til å holde kontakt med sine nærmeste slik at pårørende kan bidra litt ekstra i denne krevende situasjonen, sier Breistein. 

Hva gjør hjemmetjenesten for å begrense smitterisiko?

  • Begrense antall ansatte til pasientene.
  • God håndvask og hostehygiene.
  • Holder anbefalt avstand der det er mulig.
  • Følger fortløpende de nasjonale rådene for hvem av de ansatte som skal i karantene.
  • Når pasienter har luftveissymptomer og skal testes eller er testet for korona uten at det er foreligger svar og i tilfeller der det er påvist smitte, skal hansker, munnbind og øyebeskyttelse brukes. 
  • Bruk av munnbind som forebyggende tiltak er ikke anbefalt.