Gå tilbake til:
Du er her:
Bildet viser ordfører Marte Mjøs Persen og Anna Thorsen Takle, som står foran en trapp med en dør, og holder et stort fotografi mellom seg.
BESTE VÅRBILDE: Ordfører Marte Mjøs Persen og vinner av fotokonkurransen "Vår i Bergen", Anna Thorsen Takle.
Bilde: Amatørkulturrådet i Bergen

Anna tok det beste bildet

Ordfører Marte Mjøs Persen og juryen hadde en stor jobb med å velge en vinner blant over 1300 innsendte bilder i fotokonkurransen "Vår i Bergen". Til slutt landet de på Anna Thorsen Takle sitt bilde.

- Alle de ti finalebildene var nydelige bergensmotiver, men vi falt spesielt for dette flotte motivet fra toppen av Skivebakken, og med utsikt over Byfjorden. Her har Anna vært på riktig sted til riktig tid med den flotte solnedgangen. Sånn vet vi jo det kan være i Bergen når våren kommer og sommeren er like rundt hjørnet, sier ordfører Marte Mjøs Persen, som har ledet juryens arbeid.

Hun fikk også gleden av å overrekke premien - et byGavekort på 950 kroner - til en glad vinner.

Mange følgere

Bildet viser utsikten ned en smal Bergensgate, med gamle trehus på høyre side, og med byfjorden der solen går ned i det fjerne.
SOLNEDGANG I SKIVEBAKKEN: Det beste "Vår i Bergen"-bildet er tatt i Skivebakken.
Bilde: Anna Thorsen Takle

Anna Thorsen Takle er en ivrig amatørfotograf og har mange følgere på sin Instagram-konto, blant annet ordføreren selv. 

- Jeg liker godt å ta landskapsbilder og venter ofte på det perfekte været for å kunne formidle en stemning i bildet, sier den fornøyde vinneren. 

Ekslusivt postkort

Vinnerbildet blir nå trykket som postkort i 950 eksklusive eksemplarer. Postkortene skal nummereres, og blir en fin suvenir fra byens 950 års jubileum i 2020. De kommer i salg hos Nilssen på Bryggen og Fløystuen kafé om kort tid.

Nye muligheter

Jubileumsby-fotokonkurransen fortsetter med nytt tema: "Sommer i Bergen" i juni og juli. Les mer om hvordan du kan delta her.

Jubileumsby-fotokonkurransen er et samarbeid mellom Amatørkulturrådet i Bergen, Bekkalokket Fotoklubb, Postkortsamlere i Vest, Bergen Sentrum AS, VisitBergen og Bergen 950 år.

Les mer om hvordan Bergen 950 år markeres i juni.