Gå tilbake til:
Du er her:
En robot er plassert i en lenestol og holder en bok
En pensjonert robot har flyttet inn i bibliotekkroken, og koser seg meg en god biografi.
Bilde: Bergen Offentlige Bibliotek

Åpnet bibliotekkrok på VilVite

Bibliotekkroken er et nytt samarbeid mellom Bergen Offentlige Bibliotek og VilVite, og skal være med på å skape inspirasjon og undring hos de besøkende på vitensenteret.

Bibliotekkroken på vitensenteret VilVite skal være en plass der store og små kan sette seg ned, lese en bok og bli inspirert. Bøkene i bibliotekkroken er til å nytes på VilVite og kan ikke lånes med hjem. Ønsker besøkende å låne materiale, blir de oppmuntret til å turen til ett av byens ni folkebibliotek.

Bøker i en bokhylle
Bokkroken har vitenskapelig litteratur i flere sjangere for både store og små.
Bilde: Bergen Offentlige Bibliotek

Knytter nye bånd

– Den nye bibliotekkroken er med på å styrke samarbeid på tvers, og knytte bånd mellom byens institusjoner for kultur, kunnskap og læring. Den blir også en ypperlig plass for å fronte at biblioteket tilbyr mer enn bare bøker. Man kan nemlig låne mange av de digitale læringsverktøyene som VilVite bruker i sine kurs og aktiviteter gratis på biblioteket, som for eksempel “Micro:bit” sier avtroppende direktør for Bergen Offentlige Bibliotek, Leikny Haga Indergaard. 

Eksperimentell og høytidelig åpning

Den nye bibliotekkroken ble åpnet 4. mai, av byråd for kultur, mangfold og likestilling Katrine Nødtvedt, direktør ved Bergen Offentlige bibliotek Leikny Hara Indergaard, og direktør ved VilVite Lars Leegaard Marøy. 

Elever fra 6. trinn ved Skjold skole var også til stede under åpningen.