Gå tilbake til:
Du er her:
Bilde viser ungdom som opptrer på scene under UKM 2019
Fra UKM 2019
Bilde: Trude Kraft Solbue

Arrangerer UKM som direktesendt TV-produksjon

UKM er et årlig kulturarrangement som gir ungdom muligheten til å vise hva de driver med, til å møte andre og til å lære noe nytt. Nytt tidspunkt for lokalmønstringen er helgen 14.-16. mai.

Fristen for å melde seg lokalmønstringen gikk ut 14. februar. Nå jobbes det  på spreng for å lage en fin mønstring for de påmeldte ungdommene.  Opprinnelig skulle mønstringen gå av stabelen i februar, men ble ble utsatt på grunn av forsterkede smitteverntiltak i Bergen. Nå planlegger arrangørgruppen uti fra at helgen 14.-16. mai - da skjer det! 

Lang planlegging

-De som har vært med på UKM før vil få en ny opplevelse og erfaring i år enn tidligere, sier Erik Johan Bringsvor og Rakel Kristjansdottir. De to er ansatt i Kulturetaten med ansvar for UKM – Ung Kultur Møtes.

Sammen med en gruppe på ca. 30 unge arrangører (UA) har de helt siden september jobbet med forberedelser til årets lokalmønstring i Bergen. På grunn av koronasituasjonen har de måttet endre planene flere ganger, i takt med varierende restriksjoner for aktiviteter og kulturarrangementer.

Les mer om UKM her.

Et annerledes UKM

Vanligvis innledes festivalen med workshops der deltakerne kan prøve seg på nye kulturuttrykk, eller videreutvikle seg på kjente. I år er workshopene utsatt inntil videre.

Selve arrangementet vil gå av stabelen som en direktesendt TV-produksjon, med deltakerne som eneste publikum for hverandre. Venner og familie får dessverre ikke tilgang til salen i år, men kan følge sendingen direkte via nettsiden ukm.no.

Å forberede en direktesendt tv-produksjon er mye mer omfattende enn å forberede et sceneshow. UA-gruppen har fått hjelp av regissør Mamadee King Kabba til forberedelsene.

I tillegg til direktesendt show fra scenen og intervjuer med artistene, skal de i forkant lage bakom-filmer om noen av deltakerne, og presentasjoner av fysisk kunst som er levert til mønstringen.

-Vi har trent mye på produksjonen, blant annet gjennom rollespill, forteller Erik Johan.  I år er det spesielt viktig at alle vet hva og hvordan ting skal gjøres. Vi vil gjøre alt vi kan for at alle deltakerne får en god opplevelse med å dele sine uttrykk, sier Erik Johan og Rakel. -Vi gleder oss nok like mye som dem.

 

Bli kjent med UKM Bergen!