Gå tilbake til:
Du er her:

MO-senteret på Nesttun inviterer til nabofestival

Også i år ønsker brukerne av Mottaks- og oppfølgingssenteret for rusavhengige på Nesttun å gi noe fint tilbake til nabolaget. 14. juni arrangerer de Nesten-festivalen, og hele byen er invitert.

Nesten-festivalen arrangeres den 14. juni klokken 16.00 – 19.00 på på Wollert Konows plass 4.

Brukerne har regien

- Nesten-festivalen er et brukerinitiert arrangement der vi viser andre sider enn de tabloide, tunnelpregede sidene ved det å ha et rusproblem, forteller daglig leder Rasmus Litland.

Alle byens innbyggere er invitert, og festivalen skal være spekket musikk, mat, kunst og aktiviteter for barn. Arrangementet er gratis å delta på, man gir etter evne.

Fra scenen vil du oppleve flere artister som kommer direkte fra MO Nesttuns eget musikkrom.

- En av artistene som skal opptre, som også er bruker, sa noe slikt som at klarer jeg å opptre, så kan jeg vel klare det meste. Det viktigste er å være sammen med naboer og venner på et trygt arrangement hvor brukerne av MO-senteret eier mye av regien. All inntekt gis videre til et veldedig formål, bestemt av brukerne selv, sier Litland videre.

Han anslår at Nesten-festivalen har hatt rundt 200 besøkende innom de årene det har vært arrangert. Fjorårets overskudd på 10.000 kroner gikk til ungdomsklubben på Rå. Det er ikke bestemt hva årets eventuelle overskudd vil gå til.

Dugnad

Nesten-festivalen på Nesttun arrangeres av brukere og ansatte ved MO-senteret på Nesttun i samarbeid med flere lokale aktører på dugnad.

Les mer om arrangementet på facebook.