Gå tilbake til:
Du er her:

Biblioteket med egen scene på Bergenfest

I anledning bokåret får biblioteket sin egen litteratur- og musikkscene i Rosenkrantztårnet under årets Bergen-fest. Her er programmet.

Hver dag er det samtaler om musikk og litteratur i de historiske lokalene på Bergenhus. Intervjuere er musikk- og teaterkritiker Charlotte Myrbråten (fv.), poet og forfatter Erlend O. Nødtvedt og musiker og låtskriver Marie Amdam, som alle jobber med å booke programmet til Bergen Offentlige Bibliotek.

- Vi så dette som en god mulighet til å løfte litteratur, sangtekster og bergenshistorie. Vi har valgt noen artister som er sterke på tekst og har mye på hjertet, Manchester-bandene fordi det er mange paralleller mellom dem og det bergenske musikkmiljøet, og bergenshistorie fordi det er stor interesse for det, sier Marie Amdam.

- Med andre ord et musikalsk, historisk og litterært kinderegg, smiler Myrbråten, og tror at programmet vil kunne favne både unge og eldre. Her er programmet:

Onsdag 12. juni

 • 16.00 Bergenhus før Bergenfest
  Bymuseets eksperter om historien til Bergenhus, Håkonshallen og Rosenkrantztårnet, fra kroningsfester på 1200-tallet, slaget på Vågen i 1665 til eksplosjonsulykken i 1944.
 • 18.00 Lyden av Manchester (og Bergen?)
  En samtale om Manchester som legendarisk musikkby og de store musikalske ringvirkninger til vårt eget Bergen. Med musikkjournalist Bernt Erik Pedersen og Torjus Raknes fra Hjerteslag og Vestindien.

Torsdag 13. juni

 • 18.00 Rap og følelser - med hjertet utenpå skjorten
  Panelsamtale om hip hop og hvorfor fler og fler artister nå rapper om nære ting og store følelser. Med Kjartan Lauritzen, David Grytten og Anna Ofstad.
 • 16.00 – Bergenhus før Bergenfest

Fredag 14. juni

 • 16.00 Nattseilere - en samtale med musiker Robert Eidevik og skuespiller Helge Jordal
 • 18.00 You Are The One For Me, Patti.
  En samtale om Patti Smith. Møt forfatter og kritiker Britt Sørensen og journalist Bård Ose.

Flere detaljer på biblioteket sin nettside.