Gå tilbake til:
Du er her:

Munter kappestrid på Fun Games

Karoline og Karina fra Christiegården er strålende fornøyde med å ha gjennomført alle aktivitetene på Fun games. Nå koser de seg med musikken, stemningen og med å hilse på andre kjentfolk.

- Her er det skikkelig Fair Play. Alle er venner. Hvis noen faller, hjelper vi hverandre opp igjen, sier Karoline og holder et godt tak i hånden til Karina.

De har klistremerker på t-skjorten og i ansiktet, og forteller smilende at det er fordi de glemte aktivitetskortene sine. Men hva gjør vel det når man har en bestevenninne å gå sammen med, og det er oppholdsvær.

For trettende gang

Mer enn 500 mennesker tok turen til Fun games 2019 torsdag denne uken. Fun Games er et arrangement i regi av Dagsentertjenester til utviklingshemmede. Målet er å samle alle som er tilknyttet tjenesten til munter kappestrid og å skape fellesskap på tvers av aktivitetene. 2019 er det trettende året lekene blir holdt, men første gang på Leikvang stadion.

- Vi har alltid hatt det på Fana stadion, i år er vi her. Vi er veldig avhengig av ergoterapistudentene som alltid er med oss. Vi har og 40 studenter fra idrettslinjen på Stend videregående skole, som står ute på stasjonene der det foregår 60 meter, ball i bøtte, pakking av ball, hoppemadrass, sanseseil, disko, straffe på mål og hinderløype, blant annet, sier enhetsleder for Dagtjenester for utviklingshemmede, Kari Ditlefsen.

Tretten dagsentre i Bergen kommune er med på lekene. Det er også stiftelsen Christiegården dagsenter og avlastning.

Takt og trivsel

Rene fra Arna dagsenter dirigerte ivrig til musikken "Byens beste band", som er bandet til dagsentertjenesten. Rikard fra Solplassen ble og med på moroa.

- Jeg må hjelpe til med musikken, sier Rikard blidt. Men jeg gleder meg mest til å løpe 60-meteren. - Det er kjekt å se så mye engasjement og glede, sier Thomas Grimsø som synes det er givende å få være med som ergoterapistudent og frivillig hjelper.

Jan og Ole fra Nesttun dagsenter er gutter som kan dunke. - Vi liker å trene og så liker vi veldig godt musikken her, sier de to.

Sommerfugler i magen

Marius Berge er og en ivrig deltager på lekene. Han beveger seg fra aktivitet til aktivitet sammen med Vidar Birkeland som jobber på Sandviken dagsenter.

- Jeg skal slå verdensrekorden på 400-meteren, altså på Leikvang-runden. Senere skal jeg også synge nasjonalsangen for alle sammen, og nå har jeg sommerfugler i magen. Jeg har jo sunget på Fun Games før, men aldri på Leikvang. Det blir spennende, sier den sporty idrettsmannen.