Gå tilbake til:
Du er her:
HØYT OG LAVT: På Fysak kan du klatre, danse, hoppe, skate og står på rulleskøyter. Blant annet.
HØYT OG LAVT: På Fysak kan du klatre, danse, hoppe, skate og stå på rulleskøyter. Blant annet.
Bilde: Kristin Hauge Klemsdal

Tips til aktiviteter i høstferien

Med varierende vær i vår vakre by kan det være greit med tips til både inne- og uteaktiviteter. Her er noen ideer til hva du kan finne på i høstferien.

Barnelørdag

Barnelørdag er forestillinger og aktiviteter i bydelene for barn cirka 0-10 år. Hver lørdag, også i høstferien, er det forestillinger flere steder - se programmet her.

Skatecamp

Etat for idrett arrangerer i år skatecamp for barn fra 10 år og oppover på Fysak Slettebakken. To instruktører følger deltagerne gjennom uken og lærer de triks og tips. Tider og påmelding her.

FYSAK-husene

  • Fysak allaktivitetshus på Slettebakken holderer åpent mandag til fredag klokken 10.00 til 22.30, og lørdag og søndag klokken 12.00 til 20.00.

    Fysak Slettebakken har blant annet skatepark, dansesal med speil, enkel klatrevegg, 100 kvadratmeter turngulv og utendørs sykkelbane. (Det er kun tillatt med skateboard, BMX og rulleskøyter i skatehallen.) Her er nettsiden til Fysak.

    OBS: Skatehallen holdes stengt i tidsrommet det er skatecamp kl. 10.00-13.00. Fra kl. 13.00 åpnes skatehallen opp for alle.

  • Fysak Melkeplassen er åpen mandag til fredag fra 10.00 til 22.00, og lørdag og søndag fra klokken 12.00 til 19.00.
    Fysak Melkeplassen har et stort hopperom, innendørs parkourpark, dansesal og skatehall.

Åpen hall for barnefamilier

Hver søndag klokken 10.00 til 13.00 har 17 idrettshaller åpen hall for barnefamilier. Mye å finne på og rikelig anledning til å ta seg ut for barna. Her finner du hvilke haller det gjelder.

I tillegg til Åpen hall på søndager blir det Åpen hall hver dag i høstferien fra 7. til 11. oktober i Laksevåghallen. Det vil bli Åpen hall i halve idrettshallen, og tidspunkt for åpningstid er 10:30-13:30. Det vil være en aktivitetsleder tilstede i idrettshallen.

Åpne publikumsanlegg for ungdom

Vi ønsker at ungdommer skal benytte seg av våre idrettshaller og bedrive den aktiviteten de selv ønsker! Vi tilbyr derfor ledig tid i Laksevåg idrettshall i høstferien som kan reserveres. Tilbudet gjelder mandag - fredag, og tid kan bookes mellom kl. 10-14. Du kan lese mer om tilbudet og reservere tid ved å klikke her.

Svømmehaller

De kommunale svømmebassengene, Slåtthaug svømmehall, Stemmemyren svømmehall og Åstveit svømmehall, holder åpent som vanlig. For mer informasjon vedrørende åpningstider og priser, klikk her.

ADO har åpent hver dag i høstferien. Se åpningstidene her.

Skøyter

På dagtid i hverdager kan man stå på skøyter i Bergenshallen. Fra og med søndag 13 oktober åpnes det også for publikumsskøyting på søndager. Les mer her om åpningstider og utleie.

Biblioteket for barn

Bergen bibliotek arrangerer fortellerstunder og høstverksted helgene i høstferien og har normale åpningstider. I Loddefjord kan en også bli med på tegneseriekurs og lek med garn og papir. På hverdagene i høstferien arrangerer Fana bibliotek filmvisning for barn kl 10.15 og 12.00. Åsane fillial har høstferiekino mandag, torsdag og fredag kl. 11.00. Her finner du mer informasjon om bibliotekenes arrangement i høstferien.

Barnas kulturhus

Lørdag 5. oktober er det blant annet BarneBiff med filmvisning. Lørdag 12. oktober er det forestilling, reggaerytmer og kreative verksteder. Her er programmet for Barnas Kulturhus.

Fun Palaces

5. og 6. oktober arrangeres Fun Palaces for andre gang i Bergen. På tretten ulike steder kan du møte personer som vil dele det de kan med deg. Smakebiter fra programmet er brettspill, strikking, kickboxing, tango og improteater. Her er hele programmet.

For de som vil være ute

Fløyen har alltid åpent med lekeplass nær Fløibanen og klatretårn og klatreløype bortenfor trollskogen. Det er også fint å sykle på byfjellene. Tips til andre fine sykkelturer i Bergen leser du på sykkelbyenbergen.no.

Trenger du for eksempel stormkjøkken, bæremeis eller annet utstyr til tur, kan du låne dette gratis hos BUA Melkeplassen eller hos Kirkens Bymisjon sin utlånssentral Skattkammeret.