Gå tilbake til:
Du er her:

- Vi vil lære deg å danse!

Har du lyst til å lære hip hop, jazzdans eller andre dansestiler? Unge danseinstruktører fra Dans uten grenser står klare til å lære bort, uansett om du har danset mye eller ingenting.

 • Ny-Krohnborg, 8. - 10. trinn:
  Dansekurs i lyrisk og jazz - Påmeldingsfrist 1. oktober
 • Ny-Krohnborg, 6. - 7. trinn:
  Dansekurs i Hip Hop - Påmeldigsfrist 21. oktober
 • Åsane, 6. trinn:
  Dansekurs i ulike stiler som Dancehall, Showdans og Moderne Fusion - Påmeldingsfrist 28. oktober
 • Ytrebygda, 4. - 7. trinn:
  Dansekurs i jazz-dans - Påmeldingsfrist 30. oktober
 • Åsane, U82, 4.-5. trinn:
  Dansekurs i ulike stiler som Dancehall, Showdans og Moderne Fusion - Påmeldigsfrist 30. oktober
 • Rothaugen, 4. - 7. trinn:
  Dansekurs i Hip Hop Mix - Påmeldingsfrist 31. oktober
 • Rothaugen, 8. - 10. trinn:
  Dansekurs i Hip Hop Ladystyle - Påmeldingsfrist 31. oktober.

Les mer om kursene og meld deg på det kurset som passer for deg her på deltaker.no

På Fysak Melkeplassen er dansegruppen Eufori midt inne i dagens dansetrening. Jentene øver på nye og gamle koreografier innen forskjellige dansesjangere og gir hverandre tips og triks som de trenger som instruktører. Alle er en del av DUG, Dans uten grenser. DUG er et konsept med danseverksteder med ung-til-ung-formidling. Ungdom i alderen 12-18 år får opplæring, og får deretter selv ansvar for å drive dansetilbud for andre unge. De unge instruktørene får ikke lønn, men får muligheten til å skaffe seg erfaringer og gode opplevelser både i inn- og utland. DUG Bergen er et samarbeid mellom DUG og Bergen kommune.

Dansekurs i alle bydeler

- Ungdommene i dansegruppen Eufori er svært engasjerte, pliktoppfyllende og motiverte for å undervise dans. De brenner for dans alle sammen og har stor variasjon i ulike dansestiler. Det er første gang mange av dem starter opp egne kurs i alle bydelene i Bergen, forteller dansepedagog og ansvarlig for dansekursene, Stig Markussen.

Akkurat nå tilbyr kommunen og DUG syv aktive dansekurs i dansestilene Lyrisk og Jazz (Ny-Krohnborg og Ytrebygda), Showdans/Dancehall og Fusion (Åsane) og Hip Hop (Rothaugen og Ny-Krohnborg). Alle i Eufori er kvalifiserte instruktører og har fullført et undervisningsopplegg og ulike helgekurs.

- Vi tok eksamen i vår. Da måtte blant annet lage sammen en ny koreografi og fremføre den, forteller de.

- Alle kan være med

Noen av jentene kjente hverandre fra før, men de fleste har ulik bakgrunn og kommer fra hele byen. Gjennom opplæringen har de blitt godt kjent med hverandre, og kjenner, og spiller på, hverandres styrker og svakheter, slik at de sammen og hver for seg skal bli best mulig. De fleste går på ungdomskolen, noen få på videregående.

Det er ledige plasser på flere av kursene, og danserne oppfordrer alle til å bli med på øving.

- Mottoet vårt er "en plass for alle". Du kan komme som du er, enten du har danset eller ikke, oppfordrer de unge instruktørene.