Gå tilbake til:
Du er her:
Direktør Ingrid Haug Erstad foran Bergen Assemblys lokaler
Ingrid Haug Erstad er veldig fornøyd med mottakelsen på Veneziabiennalen.
Bilde: Silje Helene Dahle

Bergen Assembly viste seg frem på Veneziabiennalen

22. april var Bergen Assembly på Veneziabiennalen for å presentere sitt fjerde magasin knyttet til årets utstilling i Bergen.

Direktør i Bergen Assembly, Ingrid Haug Erstad, er veldig fornøyd med mottakelsen i Venezia.

– Jeg synes det gikk veldig bra. Det var mange positive tilbakemeldinger. Det vi ønsker er å skape en slags buzz rundt prosjektet, og interesse for det vi jobber med, slik at folk følger prosjektet helt til Bergen.

– OL for samtidskunsten

Byråd for kultur, mangfold og likestilling Katrine Nødtvedt var også til stede under mottakelsen, sammen med fagpersoner fra Fagavdeling for kunst- og kulturutvikling i Bergen kommune. 

– Mottakelsen var et slags festøyeblikk, hvor vi hadde en kontaktflate med det internasjonale kunstfeltet. Vi fikk presentert det fjerde magasinet, i tillegg utgaven vi jobber med, sier Erstad.

Veneziabiennalen er et viktig møtepunkt for samtidskunstnere.

– Det er alltid veldig spesielt å være i Venezia. Veneziabiennalen er virkelig et av de største og viktigste møtepunktene for samtidskunstfeltet. Det er litt som OL for samtidskunsten, sier Erstad.

Saâdane Afif holder tale under Bergen Assemblys mottakelse på Veneziabiennalen
Kunstneren Saâdane Afif leder årets utgave av Bergen Assembly, og holdt tale under mottakelsen i Venezia.
Bilde: Steinar Sekkingstad

Årets utgave av Bergen Assembly

Bergen Assembly er en kunsttriennale som arrangeres i Bergen hvert tredje år. Årets utgave går av stabelen fra 8. september til 6. november. 

For første gang er det én kunstner som skal lede hele triennalen, og det er den Berlin-baserte kunstneren, Saâdane Afif som har fått oppdraget.

Årets utgave av Bergen Assembly har fått tittelen «Yasmine og Heptaederets syv sider». Her møter du den fiktive personen Yasmine. Hun treffer syv ulike karakterer, og hver av disse karakterene danner grunnlaget for syv ulike utstillinger. På forhånd blir det også utgitt syv magasiner basert på disse karakterene.

Et unikt publikum i Bergen

Erstad tror utgaven kan engasjere mange bergensere.

– Bergen har jo et helt unikt kulturpublikum, som ofte følger veldig mange ulike felt. Det er et publikum som er åpent og møter opp. Jeg tror folk er nysgjerrig på Bergen Assembly, og den nysgjerrigheten tror jeg at vi kan møte med dette prosjektet vi jobber med nå. 

I forkant internasjonalt

I Kulturstrategi for Bergen 2015–2025, er visjonen at Bergen skal være i forkant internasjonalt. Bergen Assembly er et heleid kommunalt aksjeselskap, og er en av aktørene som gjør Bergen til en internasjonal samtidskunstby. 

Ønsker du å vite mer om Bergen Assembly og årets utgave, kan du besøke nettsidene deres.