Gå tilbake til:
Du er her:
Bilde viser  kulturprisvinnerne Ida Margrete Gjul og Arvid Ask med blomster og diplomomster
Ida Margrete Gjul og Arvid Ask
Bilde: Terje Bringsvor Nilsen, Fanaposten

Byråden ga kulturpris til Ida Margrete Gjul og til Arvid Ask

Lørdag 17. oktober delte Byråd Katrine Nødtvedt (MDG) ut årets kulturpriser for Fana og Ytrebygda fra scenen ved Hordamuseet.

Tradisjonen tro ble årets kulturpriser delt ut  under Kulturdager i Fana og Ytrebygda. Kulturpriser blir hvert år delt ut til personer eller lag/organsasjoner som har gjort en særlig innsats innen frivillig kulturliv.

Kulturpris for Fana til Ida Margrete Gjul

Årets kulturpris gikk til Ida Margrete Gjul, som har drevet Tveiterås ungdomskor, et kor for personer med utviklingshemming, i 15 år. - Vi skal ikke stues inne på en spesialskole vekk fra folk, men være ute og holde konserter i det offentlige rom - det er der vi hører hjemme, sier Gjul. Vil du høre koret, er du velkommen på konsert i Ytrebygda kultursal søndag 25. oktober kl. 17.00. (Billetter: kr 150, forhåndsbestilles på tlf. 975 98 307).

Kulturpris for Ytrebygda til Arvid Ask

Arvid Ask fikk kulturprisen for sin innsats å bevare lokale kulturminner, blant annet restaureringen av husmannsplassen Havn og tilrettelegging av turveier på Hyttefjellet, samt for mangeårig innsats for Flesland og Sletten Grannelag og Raunefjordens venner. - At folk har satt pris på arbeidet som er gjort i Flesland og Sletten Grannelag gir inspirasjon, sier ildsjelen Ask, som samtidig benyttet anledningen til å takke konen for at hun lar ham får lov å bruke mye tid på frivillig arbeid.

Lokale kulturpriser

Kulturpriser deles årlig ut i 8 bydeler, og består av et diplom og et stipend på kr. 20 000. Forslag på kandidater til kulturpris kan du melde til ditt lokale kulturkontor