Gå tilbake til:
Du er her:
Bilde viser fire jenter som holde sine drømmehusmodeller
Mia, Maya, Eir og Mathilde med drømmehusene sine
Bilde: Birthe Stenhjem

Drømmehus i sommersol!

I Strømgaten 1 har barn kreert sine drømmehus. Vi tok en prat med Mathilde (10), Maya (11), Eir (11) og Mia (10) for å få vite mer.

På Kulturhuset Danckert Krohn har barn 7 - 12 år vært kreative sammen

Olivia Filippi Anderssen
Olivia Filippi Anderssen
Bilde: Birthe Stenhjem

med kunstner og sivilarkitekt Olivia Filippi Anderssen. 

Arki`Barn – arkitektur for barn

Det fleste jentene har deltatt på ulike kurs hos Olivia i tre år, og prater engasjert om drømmehusene sine: Alle er enige om at et drømmehus definitivt må ha basseng. Huset skal heller ikke være i Norge, men et sted det er varmt om sommeren, men kanskje snø om vinteren.

Drømmehus-modellene har jentene bygget i papp, men et ordentlig hus bør helst være bygget i tre, mener de fire. Ingen av jentene drømmer om hus i en stor by, men heller ute i skogen der det ikke er for mange folk.

Fire drømmehus

Mathildes forteller at hennes drømmehus er moderne og fint og ligger på sin egen øy. Der er det selvsagt basseng og plass til en liten familie. Eneste måte å komme seg dit, er med båt!

Mia drømmer også om et hus på en øy. Huset må ha plass til en liten familie på fire, men må ikke ligge for ensomt til, da – det blir for kjedelig. Huset har åpne dører og vinduer, og er definitivt et sydenhus!

Mayas hus er bygget oppå to trestammer (treehouse) og er en moderne og koselig restaurant med fine plantedekorasjoner og lenker med ledlys hengende fra taket. Utenfor står en liten salgsbod der man kan kjøpe epler for en rimelig penge. Restauranten har både store bord til familier og små bord til to, og så er det to doer: En rosa jentedo og en blå guttedo. Maya skal ikke bo i drømmehuset sitt, men være restaurantsjef!

Eir har bygget et stort drømmehus, men det har kun et soverom og er kun til én beboer. Huset har en flott takterrasse, med basseng, plass til gjester og et stort, fargerikt tre!

Høstens kurskvelder har virkelig resultert i fantasifulle, forseggjorte og uvanlige hus – hus som er akkurat slik man kan drømme om at hus skal være!

- Vil du vite mer om Olivia Filippi Anderssens semesterkurs og ferieverksteder? Kontakt på e-post arkibarn.bergen@outlook.com eller spør Bergenhus og Årstad kulturkontor

Påmelding: Facebook/Arkibarn i Bergen