Gå tilbake til:
Du er her:
Deltakere og ledsaker i akebakke
VINTERAKTIVITETER: Deltakerne får blant annet prøve seg på langrenn, aking, alpint, frisbee-golf, og å sitte på med snøscooter og hundespann.
Bilde: Hanne Tveit

Glede og smil under Aktive dagar

I løpet av ni dager er 950 utviklingshemmede og ledsagere med på vinteraktiviteter på Kvamskogen. Henry (11) gleder seg aller mest til å kjøre hundespann og drikke kakao.

I over 25 år har det blitt arrangert vinteraktiviteter på Kvamskogen for mennesker med utviklingshemming. Det er Idrettsservice og Enhet for kulturformidling og deltakelse som står bak arrangementet.

Mange aktiviteter

I leiren er det oppvarmede lavvoer og til lunsj har deltakerne fått servert nygrillede pølser, fiskekaker og varm saft eller kakao. De har blant annet kunnet prøve seg på langrenn, aking, alpint, frisbee-golf, og å sitte på med snøscooter.

Populært med hundespann

De mest populære aktivitetene er å sitte på med snøscooter og å kjøre hundespann. Elleve år gamle Henry fra Os gledet seg både over aking, kakao og var spent da han skulle få kjøre hundespann for første gang. Se hvordan det gikk i videoen nedenfor.

 

Takker samarbeidspartnere

Gøril Sundet Nilsen forteller om store smil og glade mennesker som er med på aktivitetene. Idrettsservice får gode tilbakemeldinger fra brukere og ledsagere. Nilsen skryter også av samarbeidspartnerne under arrangementet.

- Vi har uvurderlig hjelp fra Arna og Åsane Røde Kors hjelpekorps og Furedalen Alpin. Kjell Bergom fra Gol har vært med flere år og har denne gang stilt med 16 hunder, to hundespan, alle dagene. Han igjen får god hjelp fra elever fra Stend videregående skole som har kjørt det andre hundespannet. Vi har godt samarbeid med Høgskolen på Vestlandet (HVL) hvor vi får flott hjelp fra åtte ergoterapistudenter hver uke som er med å engasjere og aktivisere deltakerne, avslutter hun.

VIDEO: OPPLEV STEMNINGEN, SE AKTIVTER OG NÅR HENRY KJØRER HUNDESPANN

Henry 11 år
HUNDESPANN OG KAKAO: Henry (11) elsker aking, men gleder seg mest til å kjøre med hundespann.
Andrew M.S. Buller
Gøril Sundet Nilsen
FÅR GODE TILBAKEMELDINGER: Gøril Sundet Nilsen fra Idrettsservice forteller om smil, glede og gode tilbakemeldinger under Aktive dagar.
Hanne Tveit
Folk forsyner seg med pølse og fiskekaker
VARMLUNSJ: Nygrillede pølser, fiskekaker, saft og kakao står på menyen under Aktive dagar.
Hanne Tveit