Gå tilbake til:
Du er her:
Byråd Linn Katrin Pilskog, Håvard Lorentzen, Sverre Lunde Pedersen og ordfører Rune Bakervik.
HEDRER OL-MESTRENE: Byråd Linn Katrin Pilskog, Håvard Lorentzen, Sverre Lunde Pedersen og ordfører Rune Bakervik.
Bilde: Vibeke Blich

Hedret bergenske OL-medaljister

Denne uken tok ordfører og idrettsbyråden imot de bergenske skøyteløperne Sverre Lunde Pedersen og Håvard Lorentzen med familier på Schøtstuene for å takke dem for innsatsen i OL.

– På vegne av Bergen by, og selv om det lenge på etterskudd, er det en stor ære å få gratulere dere så mye med OL-medaljer.  Dessverre så måtte flere av medaljevinnerne våre takke nei til å være med her i dag, en del av de er jo midt i sesongen og er ute og jakter etter nye seire. Vi er utrolig glade for at dere Sverre Lunde Pedersen og Håvard Holmefjord Lorentzen, kunne være med oss her i dag, sier ordfører Rune Bakervik. 

Ordfører Rune Bakervik og byråd Linn Kristin Pilskog  deler ut blomster til  Håvard Lorentzen og Sverrre Lunde Pedersen.
– Bergen er en stor og mangfoldig idrettsby. Det vises ikke minst gjennom deres prestasjoner. Når det gjelder skøyter, så kan vi jo si at det er blitt en bergensk tradisjon å ta OL-medalje med kniver på beina, sa ordfører Rune Bakervik.
Bilde: Vibeke Blich

Flere bergensere har vunnet OL-medaljer, men ikke alle hadde mulighet til å møte på markeringen denne uken. Ifølge ordførerens kontor var det planer om å holde arrangementet i 2021, men på grunn av korona ble det ikke mulig å gjennomføre på det tidspunktet. Dette er de fra Bergen som har vunnet medalje ved de to siste OL:

2021:

  • Paralympics, Friidrett, 100m, Salum Kashafali, Norna-Salhus, Gull
  • Tokyo, Triatlon, Kristian Blummenfeldt, TIF Viking, Gull
  • Tokyo, Håndball, Stine Skogrand Herning, Danmark, Bronse

2022

  • Beijing, Skøyter/lagtempo, Sverre Lunde Pedersen, Fana IL, Gull
  • Beijing, Skøyter 1000m,  Håvard Lorentzen, Fana IL, Bronse
  • Beijing, Alpint Lag, Maria Tviberg, Geilo IL, Bronse

Bergens tradisjon med gode skøyteløpere

– Bergen er en stor og mangfoldig idrettsby. Det vises ikke minst gjennom deres prestasjoner. Når det gjelder skøyter, så kan vi jo si at det er blitt en bergensk tradisjon å ta OL-medalje med kniver på beina, sa Bakervik. 

Forbilder 

Linn Katrin Pilskog gratulerer Sverre Lunde Pedersen.
GRATULERER: Linn Katrin Pilskog gratulerer Sverre Lunde Pedersen.
Bilde: Vibeke Blich

– Samtidig som resultatene deres snakker for seg selv, så er det først og fremst som mennesker, jeg er utrolig stolt over å kunne si, 
han og hun der, de er bergensere.  Dere er gode forbilder med sunne verdier og dere viser at en kan bli god til tross for beskjedne midler. 
Det å være gode forbilder og skape et miljø, smitter over på klubben dere er med i, og det bidrar til positiv utvikling av lokalmiljøet. 

– Dersom Bergen skal være medaljegrossist også i fremtiden, må vi investere i gode anlegg, vi må fordele midlene på en mest mulig rettferdig måte. Klarer vi det, så klarer vi å skape vekst for bredden, og forhåpentligvis bedre forhold for dere i toppen. Det fortjener gode fellesskap der frivilligheten står sentralt. 

Til slutt, så vil jeg nok en gang gratulere dere så mye med en medaljevinnende innsats, og på vegne av hele byen, tusen takk for de gode idrettsøyeblikkene dere gir oss, og for at dere er gode forbilder for byens barn og unge. Så vil jeg sammen med byråd Linn Katrin Pilskog få dele ut en kvast til medaljørene.  

Ordføreren taler på Schøtstuene foran skøyteløperne og gjester.
GODE FORBILDER: Ordfører Bakervik sa i talen sin at idrettsstjernene var gode forbilder
Bilde: Vibeke Blich