Gå tilbake til:
Du er her:
Bilde av koret Sola Fide som mottok Kulturprisen for Ytrebygda 2022.
Sola Fide mottok Kulturprisen for Ytrebygda 2022.

Kammerkoret Sola Fide fikk Kulturprisen for Ytrebygda

Kulturprisen for Ytrebygda for 2022 ble tildelt kammerkoret Sola Fide.

Kulturprisjuryen i Ytrebygda innstilte koret Sola Fide som mottaker av kulturprisen i Ytrebygda 2022. Kulturbyråd Katrine Nødtvedt stilte seg bak innstillingen, og delte ut prisen under Åpen dag på Arboretet søndag 22.05.21. 

Bidrar lokalt
I talen begrunnet byråd Nødtvedt utdelingen med blant annet følgende: 

«Sola Fide kjennetegnes som et kor med gode musikalske kvaliteter, og god formidling og sangglede. Som byråd for kultur, mangfold og likestilling stiller jeg meg bak kulturprisjuryen i Ytrebygdas innstilling, og det er en glede å tildele kulturprisen for Ytrebygda 2022 til koret Sola Fide for deres viktige bidrag på kulturfeltet i Ytrebygda bydel i en årrekke. Koret har også tre ganger representert Bergen i nasjonale og internasjonale korkonkurranser, og har her oppnådd gode resultater som ambassadører for kulturbyen Bergen».

Samarbeider med kulturskoler
Sola Fide er et blandakor/kammerkor som ble stiftet i 1989. De teller rundt 40 medlemmer i alderen 40–75 år, og ledes av dirigenten Janicke Damm Rusti. Koret har et variert repertoar med mange unike korarrangementer. De siste årene har de sunget alt fra tradisjonelle salmer til nyere populærmusikk. 

Sola Fide drar jevnlig på konsertturneer, og da samarbeider de gjerne med lokale musikalske krefter, blant annet elever fra kulturskolene.

Mottar pengegave
Prisen består av ei pengegave på 20.000 kroner, og et diplom utformet av kunstneren Johannes Mjeldheim. Kulturpris for Ytrebygda blir delt ut en gang i året. Les mer om lokale kulturpriser her.