Gå tilbake til:
Du er her:
Et barn maler en løve av papir
PAPIRLØVE: Onsdagens prosjekt på Kunst- og håndverks-kurset på Bergenhus og Årstad kulturkontor var å lage dyr ut av doruller.
Bilde: Silje Helene Dahle

Lærer kunst- og håndverk-teknikker i sommer

På Bergenhus og Årstad kulturkontor lærer Olga Coronovschi både barn og ungdommer ulike teknikker innen kunst og håndverk. Det er en av kommunens mange sommeraktiviteter for barn og unge.

Onsdag 29. juni stråler solen inn vinduet på kulturkontoret i Bergenhus og Årstad. Det er full aktivitet på et av rommene da Olga Coronovschi lærer dagens deltakere å lage løver og rever ut av doruller. 

I løpet av de to ukene lærer barna både tegning, maling, papircollage og leiremodellering. Kunst og håndverk-kurset går på hverdagene i uke 26 og 27 med ulike aktiviteter hver dag. Det finnes en gruppe for barn i alderen 6 til 12 år, og en gruppe for unge i alderen 12 til 18. 

Coronovschi har utdanning innen grafisk kunst, og har tidligere blant annet jobbet med å illustrere bøker. Hun har også hatt klasser på den internasjonale skolen i Bergen. 

Olga Coronovschi hjelper en av deltakerne på kurset med å male
LÆRER VEKK TEKNIKKER: Olga Coronovschi er utdannet innen grafisk kunst, og har drevet med det i mange år.
Bilde: Silje Helene Dahle
Et av barna på Kunst og håndverk-kurset maler en rev laget av papir
KONSENTRASJON: Dyrene klippes ut av doruller, og så males de om til rever, løver eller andre dyr. Det er bare fantasien som setter grenser.
Bilde: Silje Helene Dahle

Leire og svamper på timeplanen

En rev laget av papir står på bordet med malingstuber i bakgrunnen
GOD INSPIRASJON: Eksempelreven Coronovschi har laget var en god inspirasjon for å lage egne dyr.
Bilde: Silje Helene Dahle

Kunst- og håndverk-kurset er annerledes for den yngste og den eldste gruppen. De unge mellom 12 og 18 år skal jobbe mer med blant annet akvarellmaling og lærer andre teknikker enn de yngre barna. 

Coronovschi har mange planer for hva som skal skje på kurset fremover. Blant annet skal barna lære å lage selvportretter med leire og male med svamper.

Mange aktiviteter i sommer

Fargerike akvareller malt på papir
AKVARELL: Tidligere i uken laget deltakerne akvareller og lærte teknikker innen akvarellmaling.
Bilde: Silje Helene Dahle

Synes du Kunst og håndverk høres spennende ut? Det er fortsatt ledige plasser. Informasjon om kurset og andre kulturaktiviteter i Bergenhus og Årstad finner du her

Her finner du oversikten over kommunens sommeraktiviteter for barn og unge i alle bydeler.