Gå tilbake til:
Du er her:
Jonas Zahrazine Kjeldsen synger i lydstudio på Ny-Krohnborg.
Jonas Zahrazine Kjeldsen synger i lydstudio på Ny-Krohnborg.
Bilde: Vibeke Blich

Musikktalent fra Ny-Krohnborg slipper sin første singel

- Jeg blir så glad av å drive med musikk, sier Jonas Zahrazine Kjeldsen. Sekstenåringen fra Løvstakken har nylig sluppet sin første singel, og musikken har han spilt inn i lydstudioet på Ny-Krohnborg.

I to år har Jonas vært fast deltager på kultursenteret. Det lengste han har vært borte fra lydstudioet på Ny-Krohnborg, er tre dager sammenhengende. Han husker godt hvordan han pleide å passere kultursenteret når de hadde gym på skolen, og syntes det så veldig spennende ut der inne. Så spennende at han en dag spaserte inn, og siden har han blitt værende.

Takknemlig

Jonas er svært fornøyd med å ha gitt ut sin første singel “Pretty, pretty”, som har blitt til i lydstudioet på Ny-Krohnborg.

– Jeg er veldig takknemlig for at jeg kunne være her og lage musikk. Jeg digger å jobbe med musikk for det er den eneste måten jeg kan føle meg fri fra verden der ute. Det er også fint å være her for de som liker å spille fotball, basket, spille teater, hva som helst. Det er mat her på torsdager, bare kom. Dessuten er det helt gratis, sier Jonas.

På kultursenteret har han ikke bare lært å lage musikk, men også markedsføring av musikk på høyt nivå, ifølge ham selv.

- Nå eier jeg plateselskapet “Get fat Records” sammen med tre andre. Drømmen er å lede et plateselskap med bare dedikerte artister. Da må man jobbe mye, men jeg tror det er få sekstenåringer som jobber så mye som meg, sier han.

Jonas første singel “Pretty, pretty” handler om kjærlighet og om en jente som skiller seg ut. Låten er tilgjengelig på Spotify og youtube. Men han har 18 ferdige låter, som kan bli et album når tiden er moden.

Frir til ungdommen

- Tanken har vært at studio og øvingslokale skulle være åpent for ungdom som vil drive med musikk, synge, lære å lage beats, trengte hjelp til lydprogrammet Cubase og lignende. Jonas var en av de første, og etter hvert har det kommet flere til. Vi håper på at flere ungdommer har lyst til å gjøre som Jonas egentlig, sier instruktør Kjartan Ericsson.

Jonas Zahrazine Kjeldsen  og instruktør Kjartan Ericsson utenfor Ny-Krohnborg UNG.
Jonas Zahrazine Kjeldsen og instruktør Kjartan Ericsson utenfor Ny-Krohnborg UNG.
Vibeke Blich

 

3 gode ting med Ny-Krohnborg UNG, ifølge Jonas:

  • Vet ikke om et bedre sted enn dette. Kan gå i gangen her og si hei til hvem som helst.
  • Her er så mange ulike kulturer at det er umulig å ikke føle seg velkommen.
  • Dette er stedet å være etter skoletid.