Snorklipping på lekeplass
ENDELIG ÅPNET: William (10) og Eskil (11) holdt snoren da byrådsleder Rune Bakervik åpnet Haukedalen nærmiljøanlegg.
Bilde: Ronny Lockert

Ny aktivitetspark åpnet ved Haukedalen skole

Det var mange ivrige og glade barn å se når det nye nærmiljøanlegget ved Ulset åpnet . Her finnes både skateboardramper, kunstgressbane og klatreløyper å boltre seg i for hele nabolaget.

Innbyggerne på Ulset i Åsane hadde gledet seg til denne dagen lenge. Ønsket om nærmiljøanlegget var et initiativ og innbyggerforslag fra FAU ved Haukedalen skole. Anlegget, populært kalt Haukeplass, sto ferdig i 2021, men blant annet grunnet koronapandemien, har selve åpningen latt vente på seg. 

Onsdag kunne byrådsleder Rune Bakervik klippe snoren og offisielt åpne det som skal bli en aktivitetspark og en god plass å være for folk på Ulset.

- Her kan man hoppe, sprette, klatre, leke, spille ball og ha det gøy, og viktigst av alt: være sammen med hverandre. Steder som dette lager gode nabolag. Steder som dette bygger sterke fellesskap, sa Bakervik. 

- Basketballbanen er best!

Gutt på lekeplass
POPULÆRT: Eskil sier det alltid er mange og leker her. Hans favoritt er baskeballbanen.
Bilde: Grete Birkelid

Nærmiljøanlegget som ligger rett ved Haukedalen skole, skal være et godt sted å være for de som bor i området og legger til rette for mye moro og aktivitet. To av dem som allerede har tatt det i bruk er Eskil (11) og Borgar (10). De sier at de ofte er der og leker utenom skoletid, og at det alltid er mange som er ute og leker der. De er enige om hva som er favoritten.

- Basketballbanen er det aller beste her! Det er veldig kjekt å ha en sånn plass å møte venner, sier de to kameratene. Eskil har oppdaget en ting til som er bra med anlegget.

- Hvis du for eksempel er hjemme og er syk og hører at det er mange ute og leker, blir du fortere frisk fordi du vil komme deg ut og leke igjen, sier han.

Takker innbyggerne

Anlegget inneholder en ballbane med kunstgress, en multisportbane for ulike ballaktiviteter, skateramper, bocciabane, treningspark, klatreløype, trampoliner, benker, grillhytte og universelt utformet huskestativ.

- Mange har bidratt til dette, men i dag vil jeg spesielt løfte frem én gjeng, og det er dere som bor her i området. For det var faktisk et innbyggerforslag fra dere, med FAU i spissen som startet det hele, og dere har holdt i det hele veien. Det står det stor respekt av, sa Bakervik under åpningen.

I Bergen kommune er det bygget mange mindre nærmiljøanlegg for egenorganisert bruk. Felles for alle nærmiljøanleggene er at du kan benytte dem gratis alle hverdager. Her finner du kart og oversikt.

Bergen kommune - Nærmiljøanlegg og treningsparker