Gå tilbake til:
Du er her:
Bildet viser noen velbrukte bygninger med et av byfjellene i bakgrunnen. Foran står teksten "Ka e' Bergen for deg?"
Bilde: /design: Ian MJ Holcroft

Ny utgave av tidsskriftet Kraftverk er tilgjengelig nå

Tidsskriftet Kraftverk er med og feirer Bergen by 950 år med dikt, prosa og noveller om byen vår. Kraftverk 62 kan du bestille på kkph.no eller kjøpe hos Nordi i Strandgaten.

Ka e' Bergen for deg? 

Denne utgaven av Kraftverk er tilegnet Bergen 950 år. Vi spurte byens skrivere: Hva innebærer byens identitet for deg? Ka e' Bergen for deg?

Svaret finner du i Kraftverk 62, som inneholder dikt, prosa og korte novelletekster som ulike skrivere har sendt inn. 

Som i tidligere utgaver, leser du her de ærlige, personlige fortellingene. Denne gang er tekster om Bergen – om folket, stedene, smauene og det som skjer mellom folkene, været og brosteinen, vågen og fjellene.

Kanskje kunne det skriverne forteller om ha skjedd hvor som helst, men også i Bergen? Eller kanskje kunne akkurat dette aldri ha skjedd noen andre steder enn i akkurat denne snart tusen år gamle byen, med den stemningen og de menneskene som finnes her? Akkurat det må du som leser vurdere. 

Kraftverk 62 kan du bestille her, eller kjøpe hos Nordi i Strandgaten.

Utdrag fra tidsskriftet
 
Bilde: /design: Ian MJ Holcroft

Hva er Kraftverk?

  • Kraftverk er en dikt- og kortprosasamling som kommer ut to ganger i året, en nettutgave og en papirutgave. Det er Bergen kommune som utgir tidsskriftet.
  • Kraftverk vil gi stemme til uetablerte skrivere som er eller har vært psykisk syke, og som ønsker å uttrykke seg i et skjønnlitterært språk
  • Neste utgave av Kraftverk er en nettutgave som kommer ut i mai 2021. Frist for innsending av tekster er 18. januar. Les mer her. 
  • Les mer om Kraftverk og andre tilbud innen kunst, kultur og psykisk helse her

Se lanseringen

Lanseringsarrangementet fpr Kraftverk 62 ble strømmet fra Litteraturhuset 19. november. Skrivere selv opp egne tekster, redaksjonsmedlem og forfatter Gunnar Staalesen bidro med kåseri, og vi fikk musikalt innslag ved Helge Grønhaug  Se sendingen her: