Gå tilbake til:
Du er her:
Bildet er en kollasj av tre bilder - en jente som spiller gitar, hender som lager noe av fargerikt papir og en gutt som spiller fotballspill
Spille i band, lage animasjonsfilm eller spille fotballspill på klubben - mulighetene er mange for barn og ungdom i Bergen.
Bilde: Hans Egil Brekke, Shadi Doroudian og Christoffer Møgster

Nytt år - nye fritidsaktiviteter?

Januar representerer en ny start, og du har kanskje lyst til å prøve en ny fritidsaktivitet. Kulturetaten har tilbud til barn og ungdom i alle bydeler.

 Enten du vil gå et kurs for å lære noe spesielt eller bare vil ha et sted å henge med venner og kanskje treffe nye folk, så tror vi du vil finne noe som passer for deg. Under finner du oversikt over tilbudene i akkurat din bydel.

Alle klubbtilbud er gratis, og krever ikke påmelding. Kulturskolen og kurs og verksteder må du melde deg på, og du må betale en egenandel for å delta. Har du aktivitetskortet er det gratis.

Bergen kulturskole 

Vil du begynne på kulturskolen? Bergen kulturskole har ledige plasser på flere fag dette vårsemesteret, blant annet i flere teatergrupper og på dans. Kulturskolen har undervisning både i egne lokaler i Strømgaten 19 i sentrum, og i flere kulturlokaler og skoler ute i bydelene. Se hele oversikten, les om kulturskoleundervisningen og søk i dag!

Juniorklubber og ungdomsklubber

Har du lyst til å ha det sosialt, spille spill, og kanskje prøve en ny aktivitet? Kulturetaten driver juniorklubber og ungdomsklubber i mange bydeler. Klubbene har åpent hele skoleåret (følger skoleruten). De har ikke påmelding og det er gratis å komme dit. 

Ungdomshuset i Sentrum

Det nye stedet for deg som er 16-20 år finner du på Nedre Korskirkeallmenning 4. Her kan du delta i aktiviteter innen musikk, dans, film, og kunst/håndverk. Du kan også spille ulike spill, eller bare slappe av sammen med andre i et trygt og godt miljø. Ungdomshuset i Sentrum har åpent hus tirsdager og onsdager 16.00-21.00.  Tilbudet er gratis og rusfritt.

Kurs og verksteder

Kulturetaten driver også mer avgrensede tilbud (kurs) med påmelding og deltageravgift. Følg denne lenken for å finne hele kursoversikten.

Biblioteket

Biblioteket har mange aktiviteter og arrangementer for alle aldsersgrupper, både på Hovedbiblioteket og på bibliotekene i bydelene. Her finner du oversikt over bibliotekets arrangementer og aktiviteter for barn.

Se hva som finnes i din bydel

Under finner du oversikt over tilbudene som finnes nær deg:

Arna 

Bergenhus (Sentrum og Sandviken)

Fana 

Fyllingsdalen 

Laksevåg 

Indre Laksevåg
Loddefjord 

Ytrebygda 

Årstad (Landås og Løvstakken)

Landås 
 Løvstakksiden 

Åsane 

Enda flere tilbud 

Det finnes også massevis av gode tilbud i frivillig eller privat regi rundt i bydelene. Kulturkontoret i din bydel kan hjelpe deg med å finne frem til noe som kan passe for deg.