Gå tilbake til:
Du er her:
Fire smilende mennesker sitter rundt et middagsbord
Representanter fra organisasjonslivet og spisegjester i skjønn forening på Krohnhagen kafé og veksthus.
Bilde: Birthe Stenhjem

- Og så var praten i gang

Prosjektet "Gode måltider med naboene" er nå godt i gang. Deltakere rapporterer om spennende smaksopplevelser og gode samtaler med nye bekjentskaper.

Prosjektet gir deg som er 65+ og hjemmeboende mulighet til å nyte et måltid sammen med andre, til en rimelig penge. Arrangementene skjer mange ulike steder i Bergen, i lokaler som for eksempel restauranter eller grendahus.  

I tillegg til et måltid får deltakerne en presentasjon fra en eller flere lokale organisasjoner, og gjerne et lite kulturinnslag i tillegg. Men kanskje viktigst av alt er muligheten til å bli kjent med nye mennesker. 

Raul bak skranken i kafeen.
Kjøkkensjef Raul Barreras ønsket velkommen på Krohnhagen kafé og veksthus.
Bilde: Birthe Stenhjem

Latinamerikansk aften 

På Krohnhagen kafé og veksthus fikk deltakerne treretters middag med latinamerikanske spesialiteter, servert av den cubanske kjøkkensjefen Raul Barreras og hans flinke crew. Organisasjonene Roots&Fruits Norway, Solidaridad Hispana-Noruega og Batteriet presenterte sitt arbeid. 

Siv Lyngtun fra Batteriet rapporterer om mange fine samtaler med spisegjestene: 

- Selv fikk jeg tre herlige damer til bords. Jammen viste det seg at vi hadde felles kjente. Selv om jeg mistet mormor lenge før jeg begynte på skolen, husket jeg at hun jobbet på Normal Sko. Og vips var damene med: Joda, klart de kjente Fru Lyngtun fra Midtunveien! Og så var praten i gang.

Fortsatt ledige plasser i høst

Kunne du tenke deg å delta? Det er fortsatt noen ledige plasser på arrangementer i høst. Du finner mer informasjon og oversikt her. 

Prosjektet er et samarbeid mellom Bergen kommune, aktører i serveringsbransjen, og lokalt kultur- og organisasjonsliv, med støtte fra Statsforvalteren i Vestland.