Gå tilbake til:
Du er her:
Bildet viser tre unge gutter foran hver sin pc, mens de får hjelp av en kulturskolelærer.
Interessert i å lage musikk digitalt? Dette er et av tilbudene du nå kan teste ut i Olsvik.
Bilde: Bergen kulturskole

Skaper nye fritidstilbud for barn og unge i Olsvik

I Olsvik jobber nå flere kommunale avdelinger sammen om å styrke fritidstilbudet til barn og unge. Her blir det gode muligheter for de som har interesser innen musikk, kunst og kultur.

Samarbeid i nærmiljøet

Dette er et samarbeid mellom flere av Kulturetatens avdelinger: Fyllingsdalen og Laksevåg kulturkontor, Team aktivitet og Bergen kulturskole.

Områdesatsing Loddefjord og Olsvik er en viktig samarbeidspartner og ressurs. I tillegg er det et etablert samarbeid med Olsvik skole og dialog med det lokale kultur- og organisasjonslivet.  

Tilbudene skal fungere som som gode alternativer og supplement til de organiserte fritidsaktivitetene som allerede finnes.  

Ny juniorklubb på Olsvik skole

Tirsdag 23. mars  åpner det en ny juniorklubb i sløydsalen på Olsvik skole. Klubben er åpen hver tirsdag kl. 14.00-17.00, for alle som går på 5.-7. trinn. Her kan du være sosial med venner, og kanskje få noen nye. Du kan drive med mange ulike aktiviteter som brettspill, sjakk, teater, dans og å lage ting. Eller kanskje du har andre ideer til hva vi kan finne på? 

Les mer om den nye juniorklubben i Olsvik, og om Kulturetatens klubber i andre bydeler her. 

Flere tilbud

Bildet viser en ung jente som spiller klarinett.
Kulturskolen tilbyr undervisning på blåseinstrumenter.
Bilde: Bergen kulturskole

Bergen kulturskole

Bergen kulturskole styrker nå sin undervisning i blåseinstrumenter og slagverk i Olsvik. Kulturskolen er for alle mellom 9 og 16 år, og søknadsfrist for neste skoleår er 1. april. Les mer og finn søknadsskjema her.

OBS! Kulturskolen kan vurdere å starte opp andre undervisningstilbud enn de som allerede finnes i Olsvik-området. Ta kontakt dersom du har forslag som du tror flere kan være interesserte i!

Ny møteplass for ungdom i Olsvik

Har du fått med deg at kommunen jobber med å etablere en ny møteplass for ungdom i Olsvik? I den sammenheng fikk ungdom på ungdomstrinnet delta på en kick-off 3. mars. Arrangementet var fulltegnet, og det ble luftet mange gode ideer til hva det nye ungdomsstedet i Olsvik skal bli!

Dette arbeidet er del av eget 3-årig prosjekt: Fritid i felleskap. Målet med prosjektet er å gi unge i Olsvik en åpen, trygg og inkluderende møteplass. Møteplassen skal være gratis å delta på, og tilby både uorganiserte og organiserte aktiviteter, på ungdommenes premisser. Prosjektet er i regi av Kulturetaten og Områdesatsingen, og er finansiert av Bufdir.

Kulturagentene utforsker kunst og kultur

Kulturagentene er et nytt gratis tilbud for 5. klassinger på Olsvik skole, der konseptet er å utforske kunst og kultur i Olsvik. Tilbudet er i regi av Områdesatsing og Kulturetaten. Du kan lese mer om tilbudet her.