Gå tilbake til:
Du er her:
Mann smiler og peker på utstillingen han har laget om urbane dyrkningsområder.
Arkitekt Marius Grønn-Nilsen inviterer til utstilling under Kulturdagar i Arna.
Bilde: Lill A. Lund

Stort frivillig engasjement under Kulturdagar i Arna

Kulturdagar i Arna er i full gang, og som alltid bidrar det frivillige kultur- og organisasjonslivet med et mangfold av aktiviteter.

Uten frivilligheten stopper Norge, sies det, og under kulturdagene i Arna kan man absolutt påstå at det stemmer. Frivillige organisasjoner og aktører stiller opp med åpne dører og stort engasjement, og bidrar til at folk i bydelen har en rekke ting å hygge seg med i ti dager til ende. 

 -  Frivilligheten i Arna svikter aldri, og årets fyldige program er bevis på at dette er et samfunn der mange yter en stor innsats for fellesskapet og lager gode og gøye aktiviteter som spenner bredt, sier rådgiver ved Arna og Åsane kulturkontor, Aida Rokolj. 

Åpent hus
I de gamle fabrikklokalene i Arna Industrihus holder Vitam Focus til. Organisasjonen drives på frivillig basis, og er en plattform for kulturelle aktiviteter i nærmiljøet. Under kulturdagene har de åpent hus, og inviterer innbyggerne til samlingspunkter og workshops. Her kan man være med på alt fra utstilling til såpeverksted.

Maria Knoph Grønn-Nielsen er avdelingsleder på huset, og synes det er flott å kunne bidra under kulturdagene. 

En dame smiler til kamera mens hun holder på et skilt med informajson.
Maria inviterer til en rekke kjekke aktiviteter under kulturdagene.
Bilde: Lill A. Lund

- Det er så fint å kunne gi folk i bydelen muligheten til å være kreative. Her er det åpent for alle aldersgrupper, og man kan prøve seg på forskjellige ting, alt ettersom hva som frister. Ønsker man å stikke innom for å kun ta en kaffe, er man også hjertelig velkommen til det, sier hun.

Lærer bort pyrografi
Innerst i lokalet lukter det rett og slett svidd, og man kan lure på hva som foregår. Ved en nærmere titt, er det et naturligvis et kreativt verksted på gang. Her er Tor Arne Vatnøy fra Bergen Tredesign primus motor, og inviterer barn og unge til å lære seg såkalt pyrografi – brenning på tre. Vatnøy er en typisk ildsjel, som ivrer for å lære bort kunsten sin, og oppfordrer Arna-folket til å ta turen innom. 

- Her er alle velkommen! Det er et fullstendig lavterskeltilbud, og ingen forkunnskaper er nødvendig. Vi lærer deg det du trenger, og så er det bare å utfolde seg, sier han. 

Mann smiler til kamera mens han holder et trebrett med motiv.
Tor Arne Vatnøy inviterer folk i Arna til treverksted.
Bilde: Lill A. Lund
Nærbilde av trebrenning.
Noen husker kanskje trebrenning fra sløyden?
Bilde: Vitam FOCUS

Utstilling om urban matdyrking
I et annet rom er det rigget til en inspirerende utstilling kalt «Grow Togehter». Her viser arkitekt Marius Grønn-Nielsen frem diplomoppgaven sin, en presentasjon om såkalte «urbane dyrkningsområder». Ideen er å integrere dyrking av mat i sentrale byrom, og involvere innbyggerne som bor i området rundt. Kanskje det kan være noe for Bergen kommune? 

En mann viser frem utstillingen sin til en dame.
Arkitekt Marius Grønn-Nielsen presenterer prosjektet "Grow Toghether".
Bilde: Vitam FOCUS
Installasjon på utstilling om urbane byrom.
"Grow together" kan du se frem til fredag på Arna Industrihus.
Bilde: Lill A. Lund

Se hele programmet
Både utstilling og treverksted kan du besøke til og med søndag 8. mai. Ta gjerne en titt på programmet for hele uken