Gå tilbake til:
Du er her:
Arrangørgruppen i UKM Bergen
Anastasia (til venstre), Alexandra, Emil, Mathilde og Ingeborg er med i arrangørgruppen til årets UKM i Bergen.
Bilde: Andrew M.S. Buller

- UKM er kultur, samhold og vennskap

- Det vidunderlige er å treffe mange spennende mennesker som er glad i å formidle og i kultur, sier arrangørgjengen i UKM Bergen. Påmeldingsfristen til UKM er torsdag 16. januar.

UKM Bergen arrangeres i Fana kulturhus 19. januar. Emil (17), Mathilde (16), Ingeborg (16), Alexandra (16) og Anastasia (18) har siden august planlagt innholdet i årets lokalmønstring.

- Vi bestemmer hvilke workshops vi skal ha, legger opp programmet og sånne ting, forteller Alexandra.

Tidligere har disse bestått av danseworkshop, scenekamp, graffiti og formidlingsworkshop. Detaljene rundt årets program er det noe av det som nå ordnes før den 19. januar.

- Dette er spennende, forteller Ingeborg som skal være med på UKM for første gang.

- Det er veldig fint å være en del av et team og hjelpe til å organisere dette, sier hun videre.

Vennskap, felleskap og kjærlighet

Emil og Alexandra er veteranene i arrangørgruppen og har deltatt på UKM flere ganger tidligere. Og det er en grunn til at de melder seg på år etter år.

- Jeg har møtt mange nye venner på UKM, forteller Emil.

- Du finner masse folk med samme interesse som deg og så finner du en haug med andre ting også, sier Alexandra.

- Mange bestevenner har kommet på UKM. I tillegg så ble jeg forelsket og har blitt kjæreste med en jeg har møtt her, fortsetter hun.

UKM åpner dører

Noe av det beste med UKM er at unge får scene- og formidlingserfaring. Mange stjerner har startet karrierene sine her. Astrid Smedplass, Karpe, Thom Hell, Askil Holm og Tone Damli er noen av artistene som tidligere stått på en UKM-scene.

- Dette er et godt sted å starte og bli scenevant, forteller Emil.

- Du er i sal, fullt med venner og andre du har blitt kjent med i løpet av dagen. Det er god stemning og hvis en synger, spiller eller gjør noe annet feil på scenen så heier folk på deg for at du skal få det til, sier han.

Påmeldingfrist

Påmeldingsfrist for å være med i arrangørgruppen, mediegruppen eller som konfransier er mandag 6. januar.

Påmeldingsfrist for de andre kategoriene som dans, cosplay, annet på scene, dataspill, film, litteratur, matkultur, musikk, teater eller utstilling er midnatt torsdag 16. januar.

Du kan melde deg på her.

Arrangementet

Dagen starter klokken 10.00 med med forskjellige workshops og mat. Ut på ettermiddagen begynner forestillingene. Sceneprøver og innlevering av kunst skjer dagen før som er lørdag 18. januar klokken 11.00 der deltakere får muligheten til å prøve sitt innslag på scenen.

Hva er UKM?

Ønsker du å skape noe, møte likesinnede og utvikle talentet ditt? UKM er en møteplass for ungdom og kultur, der vi skaper noe sammen.

Her kan du vise frem det du brenner for, eller hjelpe andre å bli sett. I UKM er alle kulturelle uttrykk velkomne, enten det er sang, fotokunst, cosplay eller moderne dans.

Vi er her for å gi deg muligheten til å drive med det som interesserer deg! Kanskje oppdager du også noe nytt? Hos oss kan du være den du vil.