Gå tilbake til:
Du er her:
Bildet er en kollasj av ni portretter av unge voksne personer; fem kvinner og fire menn.
I kulturetatens ungdomstilbud treffer du trygge voksne, som alle har en kunstnerisk eller kreativ bakgrunn.
Bilde: Trude Kraft Solbue

Ungdomsklubbene er mer enn "et sted å være"

Kulturetaten i Bergen kommune driver elleve ungdomsklubber plassert i forskjellige bydeler. Men hva er egentlig en ungdomsklubb i 2021?

Følg lenken for å finne oversikt over alle Kulturetatens ungdomsklubber, med adresser og åpningstider.

Nesttun ungdomsklubb – for deg som ønsker å drive med musikk

«Linken» er ungdomsavdelingen til Fana kulturhus. Der finner du Daniel, Elisabeth og Leon hver torsdag mellom klokken 16.00 og 19.00. De er på jobb på Nesttun ungdomsklubb.

Elisabeth og Daniel er utdannet musikkterapeuter, mens Leon er musiker med lang fartstid innen låtskriving og musikkproduksjon. Nesttun ungdomsklubb er nemlig stedet for deg mellom 13 og 16 år som ønsker å drive med musikk, enten du aldri før har tatt i et instrument eller har drevet med musikk lenge.

Bildet viser to ungdommer som sitter ved siden av hverandre med hver sin gitar.
Lær å spille gitar - alene eller sammen med andre.
Bilde: Leon Frick

Utfordre deg selv ved å prøve noe nytt

På klubben får du mulighet til å utfordre deg selv og teste nye aktiviteter. Du kan lære å spille piano, gitar eller trommer, eller prøve deg som låtskriver og produsere egen musikk. Du kan spille alene, eller sammen med andre. Dersom du helst bare vil komme og henge sammen med venner eller treffe nye folk er du også velkommen.

De tre klubblederne på Nesttun ungdomsklubb står klare for å hjelpe deg i gang, guide deg videre på din musikalske vei, eller bare ta en prat, om det er det du trenger. De vil gjøre sitt beste for tilrettelegge for akkurat deg og ditt behov. 

En arena for å finne nye sider ved seg selv

- Det sosiale aspektet er absolutt viktig i ungdomsklubbene! Vi ønsker å være et sted der ungdom kan komme og bare være – i trygge omgivelser. Men vi ønsker å tilby noe i tillegg til det, sier Ingrid Brandal Mosesen. Hun er fungerende avdelingsleder for Team Aktivitet, som er ansvarlig for Kulturetatens ungdomsklubber. 

Bildet viser et bord der vi ser flere som sitter rundt i konsentrasjon om aktiviteter. I forgrunnen en hånd som holder en blyant og et staffeli med en tegning av en person.
Fra det kreative verkstedet til Elvetun ungdomsklubb
Bilde: Lisbeth Moen

– Vi vil gi ungdommene smakebiter av ulike aktiviteter og kulturelle uttrykk, og gi dem rom for utforskning og utfoldelse. Slik håper vi å bidra til at ungdommene finner nye sider ved seg selv, hva de er interesserte i og hvem de er. 

Kulturetatens ønske er altså å blande det kulturelle - og det sosiale aspektet i sine ungdomsklubber. 

-Det er fint å se at ungdom kan treffe andre som er interessert i det samme som dem selv, og bygge nye vennskap på tvers av vanlige sosiale rammer som skole- og alderstilhørighet. Det gir også mulighet til å kunne vise – og utvikle nye sider av seg selv, sier Ingrid Mosesen.

Godt kompetente klubbledere

Alle de elleve ungdomsklubbene til Kulturetaten er bemannet med ansvarlige og trygge voksne klubbledere. I tillegg til god erfaring med ungdomsarbeid har de ansatte forskjellig kunstnerisk- eller kreativ bakgrunn eller utdanning. Det gjør at klubbene også har forskjellige interesseområder. 

På Nesttun er det musikk som er hovedaktiviteten, på Elvetun  ungdomsklubb i Loddefjord er det mye fokus på film og foto, mens Ådnahall UNG i Indre Arna har kunstlab og medieverksted. Alle klubbene har i tillegg et godt utvalg av brettspill og oppdatert gamingutstyr. 

Klubblederne vil også tilrettelegge for andre aktiviteter ut fra ungdommenes egne ønsker og interesser, så i klubbene er det rom for at alle skal finne noe å holde på med.

Finn en klubb som passer for deg, og ta turen, da vel!