Bergen Rådhus
KULTURNATT: Velkommen til spennende aktiviteter og minifordrag i og utenfor Bergen Rådhus den 8. september.
Bilde: Open House Bergen

Velkommen til Kulturnatt på rådhuset 8. september! Se programmet her

Kulturnatt 8. september: Ta en tur til topps i det 51 meter høye rådhusbygget og lær mer om alt fra bergenske planter til politikk. For barn og unge blir det liv og røre på Kim Frieles plass.

Fredag 8. september er det igjen klart for Kulturnatt i Bergen. Denne kvelden vil museer, gallerier og konsertsteder i Bergen være åpne og gratis fra klokken 18.00 til midnatt.  

Bergen kommune inviterer også til en rekke egne arrangementer på og ved rådhuset denne kvelden. Her blir det både muligheter for å ta en kikk innom dørene på det nyoppussede bygget og få med seg spennende foredrag, og det blir også en rekke aktiviteter på plassen utenfor.

Ordfører Linn Kristin Engø på Kim Frieles plass
KIM FRIELES PLASS: På plassen utenfor rådhuset blir det ulike kulturaktiviteter for barn og unge og muligheter for å møte ordfører Linn Kristin Engø fra klokken 18.00.
Bilde: Håvard Prestegården

Liv og røre på Kim Frieles plass

Ved foten av rådhuset, på Kim Frieles plass, ønsker vi velkommen til Kulturnatt scene. Her blir det blir dans og musikk av ulike grupper fra klokken 19:00 til rundt 21.30. 

På programmet står:
Mexico Lindo, Cottontails, Takiri folkedans, Tango Abrazo, kor Afrique,  Nadezhda Kulesj og Brothers band. Arrangør er Bergenhus og Årstad Kulturkontor.

Det blir også flere aktiviteter for barn og unge. Her kan du blant annet sikre deg en selfie sammen med ordfører i Bergen, Linn Kristin Engø, som er på plass med nypusset ordførerkjede fra klokken 18.00.  

Det blir også muligheter for å ta seg en tur inn på Bergen Rådhus hvor du kan få med deg flere spennende miniforedrag. Arrangementene er gratis, men du må huske å melde deg på.

Les mer om de ulike arrangementene og meld deg på under.

Hvordan styres Bergen? Parlamentarismen på 15 minutter

Om få dager er det valg i alle norske kommuner. Bergen er sammen med Oslo de to eneste norske byene som styres etter en parlamentarisk styringsmodell. I Bergen har vi hatt denne styringsformen siden 2000, men hva innebærer det egentlig? I Rådstuen på toppen av rådhuset inviterer vi til miniforedrag om parlamentarismen og hvilke prosesser som ligger bak de vedtakene som påvirker bergensernes hverdag. Miniforedraget holdes hver halvtime mellom klokken 17.00–21.00 av kommunaldirektører og bystyredirektør.

Tid: 17.00–21.00. Sted: Rådstuen, 14. etg. Bergen Rådhus 

Lenke til påmelding til miniforedrag om parlamentarismen

Tulipaner i park ved Festplassen i Bergen
LÆR OM BLOMSTENE I BERGEN: Under Kulturnatt kan du få med deg tips og triks fra Bymiljøetatens egne gartnere.
Bilde: Ann-Kristin Loodtz

Blomsterprakten i sentrum

Blomstringen i Bergen er noe helt for seg selv, og byen vår er kanskje på sitt aller vakreste om våren og sommeren når sentrum står i full blomst. Bli med Bymiljøetatens egne gartnere på en billedlig reise gjennom året. Få vite litt om hvordan vi planlegger, forbereder, utfører og steller alt som spirer og gror i sentrum. Kanskje er det noen tips å hente? Foredraget varer en time og arrangeres i samarbeid med Fortidsminneforeningen Bergen lokallag.

Klokken 18.15. Sted: Kantinen, Bergen Rådhus  

Lenke til påmelding til Blomsterprakten i sentrum 

Historien om Bergen Rådhus 

Bergen Rådhus ruver i bybildet med sine 51 meter, og bygningen er både elsket og hatet. Etter flere år med stengte dører og byggearbeid åpnet i fjor rådhuset i ny prakt. Nå kan du bli med inn og høre historien om bygget og det gigantiske gjenbruksprosjektet oppussingen har vært. Foredraget er et samarbeid med Open House Bergen og holdes av Thomas Joe Evetts og arkitekt Henning Larsen.

Tid: Klokken 21.30 og 22.00. Sted: Rådstuen, 14. etg. Bergen Rådhus

Lenke til påmelding til Historien om Bergen Rådhus 

Velkommen til Kulturnatt!