Gå tilbake til:
Du er her:
Bilde viser Vincent Mrimba, ny kulturdirektør i Bergen
Vincent Mrimba, ny kulturdirektør.
Bilde: OK Foto – Ole Henrik

Vincent Mrimba blir ny kulturdirektør i Bergen kommune

Den nye direktøren for Kulturetaten tiltrer 1. november.

Kulturetaten er en del av Byrådsavdeling for kultur, mangfold og likestilling. Byrådsavdelingen jobber for en mangfoldig og inkluderende by med kulturtilbud av høy kvalitet der alle kan delta. En hovedmålsetning er å legge til rette for økt deltakelse i lokalt kulturliv.

Et friskt pust

Vincent Mrimba er ingen «kjedelig byråkrat», men over gjennomsnittet kreativ og innovativ - en person som tenker «utenfor boksen» og som evner å motivere andre. Han er opptatt av å skape begeistring - både hos kolleger og i det lokale kulturlivet.  

Mrimba (45) har vært ansatt i Bergen kommune siden 2001. Siden 2012 har han vært rådgiver og senterkoordinator på Ny-Krohnborg senter for oppvekst, idrett og kultur. På Ny-Krohnborg har han vært en brobygger mellom ulike byrådsavdelinger, etater og frivillig kulturliv. 

- Mrimba har solid erfaring fra nyskapende arbeid for økt deltakelse i kultur-, fritids- og idrettsaktiviteter blant barn og unge. Han bringer også med seg et stort nettverk og betydelig innsikt i hvordan Kulturetaten kan styrke sin samfunnsrolle og bidra til at enda flere innbyggere kan ta del i kulturbyen Bergen sine flotte tilbud og muligheter, sier kommunaldirektør i Byrådsavdeling for kultur, mangfold og likestilling, Harm-Christian Tolden.  

En motivator for andre

Vincent Mrimba kommer opprinnelig fra Nairobi, Kenya. Til Bergen kom han som student for 20 år siden. Bak seg har han totalt åtte års studier ved Universitetet i Bergen. Han har en bachelor i samfunnsøkonomi og mastergrad i sammenlignende politikk.

I ungdommen var Vincent Mrimba på det kenyanske landslaget i håndball, han har også hatt styreverv i Norges håndballforbund, og er fortsatt aktiv håndballspiller og -trener. På fritiden setter han pris på fjellturer, gjerne med gode kolleger, og i tillegg har han styreverv i ulike kulturorganisasjoner, bl.a. er han styreleder i Bergen Internasjonale Kultursenter og Bergen Internasjonale Musikkfestival, samt styremedlem i Grieghallen AS og i Vestland Innvandrerråd

Han gleder seg til å påta seg lederrollen i Kulturetaten.
- Jeg har Bergens beste kolleger. Vi har et veldig godt arbeidsmiljø og kjempegode fagfolk med en god miks av ulike utdanninger, sier han. 

Det er en viktig jobb jeg nå trer inn i, mener Mrimba.

At en mann fra Afrika nå går inn i kommunens toppledelse, håper han dessuten kan være en motivator for andre med minoritetsbakgrunn.

Les mer om Kulturetaten