Gå tilbake til:
Du er her:

Pressemelding

Nr. 83/16
Bergen, 22. desember 2016

Har ansatt ny kommunaldirektør

Byrådet har ansatt Kristin Ulvang (48) som kommunaldirektør på Byrådsavdeling for finans, innovasjon og eierskap.

Kristin Ulvang kommer fra stillingen som økonomidirektør i Bergen kommune. Denne stillingen har hun hatt siden 2006. Ulvang blir den ene av to kommunaldirektør på byrådsavdelingen. Hun får ansvaret for områdene finans, innkjøp og eierskap, mens Tor Corneliussen fortsetter i jobben som kommunaldirektør for HR, digitalisering og eiendom.

Fra egne rekker

– Kristin Ulvang har vist gjennom det hun har gjort i alle årene hun har vært i Bergen kommune at hun er rett person for denne jobben. Det er kjempekjekt at vi har endt opp med å finne en så god kandidat i egne rekker. Jeg synes det er utrolig positivt. Det viser hvor mange dyktige medarbeidere vi har i Bergen kommune, sier byråd for finans, innovasjon og eierskap, Dag Inge Ulstein.

Stillingen har vært utlyst eksternt på vanlig måte med bistand fra rekrutteringsrådgivere. Byrådet mener den sterkeste kandidaten var intern.

Kristin Ulvang er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøgskole (NHH). Siden hun var ferdig med utdanningen i 1992, har hun hatt ulike stillinger i Bergen kommune. De siste 10 årene har Ulvang vært økonomidirektør.

Tiltrer 2. januar

- Jeg gleder meg til å samarbeide tettere med kommunens øverste ledelse med å videreutvikle Bergen kommune for å møte dagens og fremtidens behov. Jeg har et stort hjerte for kommunen og er oppriktig takknemlig over å få jobbe med et viktig og meningsfullt arbeidsfelt sammen med dyktige og dedikerte kolleger.

Kristin Ulvang tiltrer stillingen 2. januar 2017. Hun overtar stillingen til Ove Foldnes som gikk av med pensjon tidligere i høst.

Byråd Dag Inge Ulstein ved politisk rådgiver Kristian Kopperud, mobil 951 52 355