Gå tilbake til:
Du er her:

Pressemelding

Nr. 21/17
Bergen, 13. juni 2017

Samler forskermiljøene rundt helse- og omsorgstjenester

Forskning, kunnskap og innovasjon i kommunale helse- og omsorgstjenester er i fokus når Bergen kommune og samarbeidspartnere arrangerer Kunnskapskommunekonferansen 2017 torsdag 15. juni.

  • Et samarbeid mellom Bergen kommune, Universitetet i Bergen (UiB), Høgskolen i Bergen (HiB), Uni Research Helse, Helse Bergen, Haraldsplass Diakonale Sykehus og Folkehelseinstituttet.
  • Åtte av omegnskommunene til Bergen er også med i samarbeidet. Dette er Askøy, Austrheim, Masfjorden, Meland, Osterøy, Radøy, Vaksdal og Voss.
  • Formålet er samarbeid om forskning, utdanning og innovasjon i de kommunale helse- og omsorgstjenestene.

Tema for samlingen er forskningsbasert nyskapning i de kommunale tjenestene. Helsesektoren i kommunene står overfor store endringer de kommende årene, der forskning og innovasjon i tjenestene blir helt sentralt for fremtidens helse- og omsorgstjenester.

Torsdag 15. juni klokken 09.00

Universitetsaulaen i Naturhistorisk museum

(Haakon Sheteligs plass 10)

Bergen kommune er i front når det gjelder forskning og kunnskapssanking på egne helse- og omsorgstjenester.

Byråd for helse og omsorg, Vigdis Anita Gåskjenn, åpner konferansen klokken 090.00. Rundt klokken 11.15 skal Forsknings- og innovasjonsprisen 2017 tildeles et miljø eller en person som har gitt et fremragende bidrag innen forskning og innovasjon i helse- og omsorgstjenestene i Bergen kommune.

Blant deltakerne i årets konferanse:

  • Kjersti Toppe – Stortingsrepresentant for Senterpartiet, og nestleder i Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget
  • Marit Skivenes – professor ved UiB, som forsker på barnevern. Hun skal snakke om sine funn i forskning på barnevern nasjonalt og internasjonalt.
  • Janiche Helen Pedersen – en av forskerne som tar sin ph.d-grad i samarbeid med Bergen kommune. Hun skal fortelle om sitt arbeid med ungdom og kroppsøving, videregående elevers syn på egen kropp og erfaringer med ordinær og tilrettelagt kroppsøving.
  • Gunnhild Johnsen Hjetland – ph.d-kandidat i samarbeid med Bergen kommune, som forteller om sitt nystartede forskningsprosjekt på lysterapi for eldre med demens.

Klikk her for å se komplett program.

Media er velkommen. Ta gjerne kontakt for intervjuavtaler eller utfyllende informasjon. Kontaktinformasjon nederst.

Konferansier: Finn Tokvam.

Benedicte Løseth: 916 03 900 / 55 56 74 06 Benedicte.Loseth@bergen.kommune.no