Gå tilbake til:
Du er her:
Pressemelding

Nr. 47/18
Bergen, 23. august 2018

Avventer undersøkelser fra geolog

Kommunens kriseledelse vurderer situasjonen i Eidsvåg som under kontroll. Geolog må undersøke området før lokal tilførselsvei kan åpnes og de evakuerte kan flytte hjem.

Politiet evakuerte klokken 17.12 onsdag beboere fra et 30-talls husstander sentralt i Eidsvåg. Dette ble gjort etter at store nedbørsmengder gjorde at det ble fare for at den midlertidige demningen i Munkebotsvannet kunne briste.

Kommunen satte kriseledelse. Turveiene ble stengt for publikum. Sivilforsvaret og brannvesenet rykket ut med pumpemateriell. Den midlertidige demningen ga etter klokken 20.23 og store vannmengder ble frigjort. Politiet stengte E39 for trafikk, og veinettet blir ikke åpnet før geolog har gjort undersøkelser.

Kriseledelsen vurderer at alt vannet fra demningen nå er kommet ned. 36 personer ble ivaretatt på kommunens beredskapshotell, mens de var evakuert.

- Heldigvis ser det ut til at konsekvensene av demningsbristen ble mindre enn fryktet. Allerede i helgen ble det satt inn tiltak da vi så at vannstanden steg. Likevel viste det seg å ikke være tilstrekkelig. I det videre arbeidet må vi skaffe oss oversikt over skadeomfanget og gjennomgå årsaken til at demningen ga etter, sier kommunaldirektør Anne Iren Fagerbakke.

Publikum blir natt til torsdag oppfordret av politiet til å ikke bevege seg inn i området mellom Eidsvåg og Munkebotn. Det er mye vann i området og politiet vurderer at det ikke er trygt å bevege seg der.

På grunn av trafikksituasjonen hadde legevaktstasjonene i Åsane og Fana utvidet åpningstid til 24.00 onsdag kveld. Det er i forbindelse med arbeid med å utbedre Munkebotsvannet at det er bygget en midlertidig demning.

Kommunaldirektør Anne Iren Fagerbakke, mobil 958 49 540