Gå tilbake til:
Du er her:
Pressemelding

Nr. 75/18
Bergen, 07. desember 2018

Sverdrup blir ny styreleder i BIR

BIRs bedriftsforsamling har nå valgt Aslak Sverdup (45) til ny styreleder i BIR AS. Han overtar etter Anne Kverneland Bogsnes som har fratrådt vervet.

Bergen kommune er største aksjonær i BIR AS med en eierandel på 80 prosent. De andre eierkommunene er Askøy, Fusa, Kvam, Os, Osterøy, Samnanger, Sund og Vaksdal.

Den nye styrelederen i BIR AS blir Aslak Sverdrup. Han er til daglig lufthavndirektør i Avinor på Bergen lufthavn Flesland.

- Jeg er veldig glad for at Aslak Sverdrup har takket ja til vervet som styreleder i BIR AS. BIR er et veldrevet selskap med høy kundetilfredshet og gode resultater. Med Aslak Sverdrup som styreleder ser jeg frem til at BIR AS styrker sin virksomhet ytterliggere, og ikke minst som bærekraftig aktør i renovasjonsbransjen, sier finansbyråd Håkon Pettersen.

Sverdrup har fra før styreverv i Bergen Næringsråd, Bergen Reiselivslag og Flytoget AS. Den nye styrelederen i BIR har lederutdanning fra NTNU/NHH og fra Forsvarets Høgskole, Sjøkrigsskolen og Forsvarets Spesialkommando.

Aslak Sverdrup ser frem til å jobbe med å utvikle BIR videre.

- Jeg gleder meg til å bli kjent med selskapet og bidra til en suksessfull fremtid i en bransje i stor utvikling. Renovasjon- og avfallsløsninger er en viktig del av vår infrastruktur, og vil ha en svært viktig posisjon i en bærekraftig fremtid, sier Sverdrup

Byråd for finans, innovasjon og eiendom, Håkon Pettersen, ved politisk rådgiver Jon Olav Økland, tlf. 986 75 840

Nyutnevnt styreleder i BIR, Aslak Sverdrup, tlf. 932 31 791