Gå tilbake til:
Du er her:
Pressemelding

Nr. 31/12
Bergen, 20. mars 2012

BPA-brukere kan velge mellom 8 leverandører

Nå får funksjonshemmede som har brukerstyrt personlig assistanse (BPA) muligheten til selv å velge leverandør av hjelpen.

  • Funksjonshemmede med et sammensatt og omfattende behov for tjenester, som er i stand til å lede assistenten, kan få brukerstyrt personlig assistanse (BPA).
  • Tjenesten innebærer at den funksjonshemmede selv får styre hvem de vil ha som hjelper, hva assistenten skal gjøre, og hvor og til hvilke tider hjelpen skal gis.

Til nå har det bare vært én leverandør av BPA. Byrådet ønsker at brukerne skal få valgfrihet, og byrådet har derfor i dag bestemt hvilke leverandører som skal få tilby BPA i Bergen.

Følgende bedrifter tildeles konsesjon: CityMaid Hjemmeservice AS, SeniorStøtten AS (Allhelse), Uloba BA, AssisterMeg AS, JAG Assistanse AS, HAV A/S, Bergen Helsevikar AS og Orange Helse AS. Kommunen har stilt en rekke krav til leverandørene for at de skulle få konsesjon. Blant annet må de ha erfaring fra liknende oppdrag, ha nødvendige rutiner og ha godkjente lønns- og arbeidsvilkår.

Sikrer god kvalitet
- Byrådet mener det er viktig at innbyggerne har valgfrihet i de kommunale tjenestene, og det er positivt at vi nå kan tilby dette også for brukerstyrt personlig assistanse, sier byråd for helse og omsorg, Hilde Onarheim.

- Det har vært stor interesse for å tilby BPA, og med åtte ulike leverandører gir vi brukerne gode valgmuligheter. Konsesjonsordningen som innføres gjør at vi også kan stille krav til leverandørene, og sikre kvaliteten på tjenestene, sier byråd for helse og omsorg, Hilde Onarheim.

Kun godkjente leverandører som har fått konsesjon kan levere tjenester til brukere i Bergen kommune. Brukere som velger å være selvstendig arbeidsgiver omfattes for øvrig ikke av tjenestekonsesjonsordningen, og disse kan fortsatt være selvstendig arbeidsgiver

Konkurrerer om brukerne
- Nå blir det opp til de ulike leverandørene å få brukerne til å velge dem. Kommunen vil gi god informasjon om ordningen og valgmulighetene de nå har, sier Onarheim.

Tildeling av BPA vil fortsatt bli gitt av Forvaltningsenhetene i kommunen, og konsesjonsordningen som nå innføres har ingen innvirkning på utmåling av tjenester.

Mer informasjon om ordningen

Hilde Onarheim, byråd for helse og omsorg, mobil 930 65 499.