Bergen kommune
Utskrift fra www.bergen.kommune.no


Pressemelding

Nr.   70/16
Bergen, 14. October 2016

Sykkelverdenen er klare for VM i Bergen

Delegasjonen fra Bergen fristet den internasjonale sykkelfamilien med spektakulære bilder av fjord og fjell, inngående beskrivelser av løypene og laks tilberedt av verdenseliten i kokkekunst.

Ordfører i Bergen Marte Mjøs Persen er stolt over at Bergensregionen blir vertskap for neste års arrangement og ser frem til å ta imot det internasjonale sykkelmiljøet.

- Startskuddet for VM i Bergen

- Jeg kan forsikre at byen og regionen vil gjøre sitt beste for å lage et best mulig arrangement i Bergen til neste år, sier hun.

Når arrangementet i Doha er overstått, er Bergen neste by ut som skal være vertskap for VM.

- Dette er startskuddet for vårt arrangement. Nå ser verden mot Bergen, sier ordføreren.

Presidenten i det internasjonale sykkelforbundet, Brian Cookson ser frem til at sykkel-VM skal tilbake til Europa neste år.

- Dere må være stolte av å representere slik en vakker region, sier han.

God mottakelse

Med fjellene og kystnaturen vil neste års arrangement bli en stor kontrast til årets sykkel-VM som befinner seg i Doha, Qatar med flatt ørkenlandskap, og der varmen er den største utfordringen. Det var stor interesse for presentasjonen til Bergen, der flere hundre internasjonale journalister og sykkelmiljøet var samlet for å få en gjennomgang av løypene i Bergen.

- Jeg fikk inntrykk av at løypene i Bergen fikk en god mottakelse av den internasjonale sykkelfamilien. De er klare og gleder seg til å komme til Bergen, sier ordfører Marte Mjøs Persen.

Thor Hushovd, tidligere verdensmester og ambassadør for Sykkel-VM i Bergen, tror neste års arrangement blir en opplevelse av de sjeldne.

- Arrangementet blir intimt, i hjertet av en av Norges flotteste byer. Løypene byr på det beste av norsk natur hvor utøverne får tøffe utfordringer, sier han.

Verdenseliten i kokkekunst, vår egen Ørjan Johannessen og Odd Ivar Solvold, var til stede sammen med Norges Sjømatråd for å la det utenlandske publikummet smake norsk sjømat og kokkekunst fra sin beste side.

.

Skriv ut
<< Tilbake til portalen