Gå tilbake til:
Du er her:

Reportasjer

- Det er Balto som holder meg i skinnet

Bjørn Arne Wiers (56) var en av dem som pleide å henge i Nygårdsparken. Han var avhengig av heroin i 30 år, og solgte stoff på gaten for å få penger til eget forbruk. Så fikk han hund og ble med i Bergenhus Aktiv.

Tiltak for folk i eller på vei ut av rus

I ny handlingsplan mot åpne russcener 2019 til 2022 fra Bergen kommune, skal tiltak gjøres i samarbeid med brukerne. – Vi vil ha et særlig fokus på vold i rusmiljøet og jobbe på lag med brukerne selv, sier Marit Grung, spesialrådgiver ved byrådsavdeling for sosial, bolig og inkludering.

MO Eidsvåg åpner dørene i august

– Jeg håper dette kan bli et senter der folk som bruker rus, vil oppleve å bli sett, møtt og respektert for den de er. Kanskje får de et glimt av at liv uten rus, sier daglig leder, Bjarne Aannewiik.

Feirar 40 år som verdsarv

Bryggen er hjartet til byen og har vore ein smeltedigel sidan Bergen blei grunnlagt nettopp her i sjøkanten. No skal verdsarven og byjubileet feirast med å få Bryggen endå meir fram i ljoset.

Det spirer i skolehagene

Elevene på Liland stortrives i sin flotte skolehage. Nå følger stadig flere skoler deres eksempel.

Bygger livsglede på sykehjem

Magne Holmås (67) snekrer fuglehus på Midtbygda sykehjem. – Jeg har alltid likt å snekre, og kommer garantert tilbake til verkstedet. Dette var helt topp, sier han. I juni skal sykehjemmet i Åsane opp til sertifisering for å bli et livsgledehjem.

Shana ble reddet av veterinærvakten

1. mai ble en dramatisk dag for Annette Østrem. Hennes ellers friske og energiske hund Shana ble akutt syk og måtte hasteopereres.

Hålandsdalen leirskole gir kunnskap for fremtiden

Hålandsdalen leirskole er en gammel traver, men blir stadig mer aktuell. Gjennom 1890-tallets Fusa får elevene kunnskap de trenger i fremtiden.

Utenfor ble innenfor

– Mesteparten av livet mitt har jeg trodd at ingen andre som er som meg, sier John. Gjennom kommunens aktivitetstilbud innen psykisk helse fant han et felleskap.

Ni gode råd som gjør deg rustet for krise

– Her er barnehagens lager med jodtabletter, og her er rutinene, viser styrer Svanhild Hovland.

Der scenedrømmen lever

Christian elsker å synge og danse. Til høsten står han sammen med en rekke andre på scenen i en ny, inkluderende forestilling.

Frivillige skal gjøre det lettere å delta

Norunn Roland fra Laksevåg er den første som har meldt seg som frivillig innen tjenester til utviklingshemmede. Nå håper hun på flere "kollegaer".

Går foran for en bedre verden

Bergen har fått status som Fairtrade-kommune. Nå skal bærekraft og menneskerettigheter prioriteres enda tydeligere i næringspolitikken.

Rustar opp Olav Kyrres gate - stengt frå 23. april

Frå 23. april blir det store endringar for dei mange som dagleg reiser til eller frå Olav Kyrres gate. I mai 2020 opnar ei ny og betre gate for alle som ferdast her.

Dette er Bergen for meg

Neste år skal Bergen feire 950-årsjubileum. Denne gangen har vi snakket med Olav Kyrre Hundvin om hva Bergen er for ham.