Gå tilbake til:
Du er her:

Reportasjer

På synfaring for demokratiet

Dei folkevalde i bystyret tek viktige avgjerder for byen vår. Då kan det vere på sin plass med ein rundtur i bydelsrøynda.

Kommunens innsats mot mobbing

I august i fjor ble det vedtatt et nytt nasjonalt regelverk om skolemiljø.

Skolemiljø på timeplanen

Ved Ådnamarka skole øvde de voksne i over et år før de endret måten de snakket, tenkte og jobbet på. Det forandret hele skolen.

Fem veier til overskudd i vintermørket

Hvor finner du energien når vinteren er på sitt mørkeste, kaldeste og våteste? Karoline Heggøy og Linda Aksnes hos Frisklivssentralen vet råd!

Fikk minner for livet som medseiler

The Tall Ships Races i Bergen 21.-24. juli 2019 blir en folkefest. Er du mellom 15 og 25 år kan du bli medseiler, og få en opplevelse for livet. Bare spør Tony Hanstvedt (19).

Få oversikt over din digitale helse

Helsenorge.no gir deg god oversikt over mye som har med din helse å gjøre.

Bergensernes populære møteplass

Noen av arrangementene på biblioteket er så populære at tilreisende ringer fra fergen for å sikre seg plass. Bare i løpet av årets første halvdel, besøkte 868 000 personer byens populære møteplass.

Små grep ga kreftsyke Sylvia en bedre hverdag

Etter å ha levd med kreftsykdom i flere år, fikk Sylvia Slettebakken (82) kontakt med kommunens kreftkoordinatorer. – Nå føler jeg meg ikke så alene lenger, sier hun.

Varmt møte på Vardesenteret

På Vardesenteret på Haukeland universitetssjukehus kan kreftpasienter møte kreftkoordinatorene over en kopp kaffe.

Bred innsats for å forebygge selvmord

Da bystyret vedtok nullvisjon for selvmord i 2016, ba de byrådet om en plan for å forebygge selvmord. Nå har planen vært på høring, og behandles i bystyret i september.

Ove valgte livet: Selv de mørkeste tankene tåler lyset

På det verste pøste han på med antidepressiva, var deprimert og utmattet av sorg. I dag er Ove Vestheim (51) glad for at han valgte livet.

Fire fine turer utenfor allfarvei på Byfjellene

Byfjellene er på sitt vakreste om høsten. Her er tips til fire flotte ruter som ligger litt på siden av de mest brukte stiene, enten du vil gå langt eller kort, tungt eller lett. God tur!

Turen over Kvitebjørnen har alt

Ruten: Stemmemyren-Munkebotn-Sandviksfjellet-Rundemanen-Fløyen. Cirka 8 km. Tidsbruk: 4,5 timer i behagelig turtempo, spisepause og små nytepauser iberegnet.

Skogstur og troll i Kanadaskogen

Ruten: Spelhaugen-Litla Krokatjørna-Svartatjørna-Tennebekktjørna-Spelhaugen. Tidsbruk: 2,5 timer i behagelig turtempo, inklusiv troll-, disse- og sjokoladepauser.

Topp trimtur til Åsanes høyeste punkt

Ruten: Melingen – Den trondhjemske postvei – Veten i Åsane Tidsbruk: I underkant av 2 timer i turtempo.