Gå tilbake til:
Du er her:

Reportasjer

Får hjelp til en friskere livsstil

Eivind og Maren Elise har tatt de første stegene mot en varig livsstilsendring. Kanskje tar de valg som får betydning for deg og meg.

Lokalt plastprosjekt med globale dimensjoner

Rothaugen-elever hjelper forskere med å utvikle et skjema for å registrere marint avfall. Nå tar skolens engasjement mot plastforurensing elever og lærere helt til Honduras.

Garasjen som huser generasjonar av gatekunstnarar

I ein gamal brannstasjon i Ytre Arna starta karrieren til gatekunstnaren TEG. No er staden ein populær møteplass for barn og ungdom.

Geir Atle og gjengen rydder ved Strax-huset

Til stor glede for omgivelsene sørger rusavhengige for at undergangen ved Strax-huset ryddes tre ganger i uken.

- Tryggere samfunn igjennom samarbeid

Under sykkel-VM samarbeidet 31 beredskapsaktører om beredskap i Samvirkesenteret. Nå tar noen av dem initiativ til å etablere en permanent beredskapsklynge for bergensregionen.

Liten boks forandret livet i rullestol

Da Robert Juvik fikk en liten, tidsinnstilt medisinboks, ble behovet for hjemmesykepleie redusert fra 28 ganger i uken til én gang i uken.

Slik får de til å sykle året rundt

– Vi er helfrelst på elsykkel, sier Lea Toska Oppedal. Familien løser hele hverdagslogistikken med henting i barnehage og storhandling fra sykkelsetet.

Slik jobber vi for bedre luftkvalitet

Her får du en oversikt over hvordan kommunen jobber og hvilke strakstiltak som kan bli aktuelle i vinter.

Åpenhet skal sikre barn mot seksuelle overgrep

I byens barnehager pågår det en rekke tiltak for å forebygge seksuelle overgrep. Mange av tiltakene handler om åpenhet. Og om å gi de ansatte mot til å se, og trygghet til å handle.

- Snakk med barna om kropp og seksualitet

- Kropp og seksualitet er naturlig. Snakk med barna om det, sier Anne Magnus på SMISO. Hun mener det er et viktig ledd i forebyggingen av seksuelle overgrep.

Vil løfte bymiljøet med god arkitektur

– God arkitektur skal være et verktøy for å skape det samfunnet vi ønsker, sier Maria Molden. Hun er landets eneste byarkitekt.

30 år for barn i kriser

I 2016 hadde Barnevernvakten i Bergen 1500 registrerte saker. Siden starten for 30 år siden har akuttilbudet hjulpet tusenvis av barn og familier i krise.

Omsorgstjeneste i endring

Bergen kommune holder nå på med en omstilling av tjenestene til mennesker med utviklingshemming. Omstillingen er nødvendig for å møte fremtidens utfordringer og frigjøre ressurser til nye satsinger for utviklingshemmede.

Blir kjent med alle behovene i bofellesskapene

Turnusprosjektet blir kjent med hver beboers unike behov før de foreslår endringer i bemanningen i bofellesskapene.

Halie: - Nervøsiteten forsvant da jeg kom på scenen

Det Akademiske Kvarter tidlig i høst: En ukjent 17-åring fra Minde seg klar til å opptre på festival for aller første gang. Nå er Halie booket til Bergenfest, Slottsfjellfestivalen og Bylarm.