Gå tilbake til:
Du er her:

Reportasjer

Sikrer deg sterkere rettigheter med nye personvernregler

Nå blir det felles personvernregler for hele Europa. Her er hva det innebærer for ditt forhold til Bergen kommune.

Bedre dyrevelferd med ID-merking

Et ID-nummer knytter Salto til Karoline for alltid. Med Norges første dyrevelferdsplan vil Bergen kommune at flere katteeiere gjør som familien fra Ytrebygda.

På vei til en bedre fremtid

Gjennom tiltaket Aktiv hverdag fikk alenefaren Tefsu arbeid som renholder. – Det første jeg gjorde da jeg fikk jobben, var å vise datteren min hva jeg må gjøre for å tjene penger. Nå kan jeg endelig kjøpe mer av det hun ønsker seg, sier han.

– Et tiltak som virker

– Jeg har ikke tidligere arbeidet med et tiltak som fungerer så godt, sier sosialsjef Hilde Skjelvik Larsen ved NAV Årstad sosialtjeneste.

Hekta på politikk

Kjersti, Leon og Andrine er med i Ungdomens bystyre (UB). Sjølv om dei er opptekne av ulike politiske saker, har dei ein ting til felles: engasjement for barn og unge.

Ungt engasjement vant fram

Snart kan Bergen få sin første utendørs skatepark, mye takket være en ung skater fra Fana.

Testar om musikk kan tone ned medisinbruken

Ein ny evalueringsstudie skal undersøke om musikk kan ha innverknad på behovet for medisin hos bebuarar på sjukeheimar i Bergen.

Reduserer bruk av antipsykotika

Kommunen har fleire satsingar som skal bidra til at dei som bur på sjukeheimane ikkje får unødige medisinar.

Enkel teknologi får fart på språket

Da Ali Ammadi kom til Norge, kunne han verken lese eller skrive. Nå er han i full gang med å lære norsk. Et nettbrett gjør jobben enklere.

Med bompenger til mer klimavennlig by

De neste årene skal bompengene dine betale for transportløsninger som gir et mer klimavennlig Bergen. Fylke, stat og kommune jobber sammen om dette gjennom Miljøløftet.

Får hjelp til en friskere livsstil

Eivind og Maren Elise har tatt de første stegene mot en varig livsstilsendring. Kanskje tar de valg som får betydning for deg og meg.

Lokalt plastprosjekt med globale dimensjoner

Rothaugen-elever hjelper forskere med å utvikle et skjema for å registrere marint avfall. Nå tar skolens engasjement mot plastforurensing elever og lærere helt til Honduras.

Garasjen som huser generasjonar av gatekunstnarar

I ein gamal brannstasjon i Ytre Arna starta karrieren til gatekunstnaren TEG. No er staden ein populær møteplass for barn og ungdom.

Geir Atle og gjengen rydder ved Strax-huset

Til stor glede for omgivelsene sørger rusavhengige for at undergangen ved Strax-huset ryddes tre ganger i uken.

- Tryggere samfunn igjennom samarbeid

Under sykkel-VM samarbeidet 31 beredskapsaktører om beredskap i Samvirkesenteret. Nå tar noen av dem initiativ til å etablere en permanent beredskapsklynge for bergensregionen.