Gå tilbake til:
Du er her:

Reportasjer

KPA 2018 er planen som former byen

I sitt siste møte før sommeren vedtok bystyret Kommuneplanens arealdel 2018-2030. Den legger rammer for hvordan vi bruker arealene i byen vår. Her er noen hovedtrekk for hva som vil prege byutviklingen de neste årene.

Fem spørsmål om KPA 2018

KPA setter rammene for hvordan vi bruker arealene i byen vår. Bergenseren spurte prosjektleder for KPA 2018 fem spørsmål om plan og prosess.

Slik tenker partiene - guide til valget 2019

Vi spurte de 16 partiene som stiller lister til valget i Bergen, om hva de brenner for, og hvordan de vil prioritere innen oppvekst, eldreomsorg og byutvikling. Her er svarene.

Finner styrke i et aktivt liv

Trening og daglige turer holder kroppen i gang. Musikk og møter med mennesker gir livsglede.

Fem gode seniorråd

Du kan i stor grad påvirke alderdommen din.

Bergen Assembly set Bergen på kunstkartet

Frå 5. september til 10. november inviterer Bergen Assembly bergensarar og tilreisande til å utforske Bergen med nye auge. Kommunens visjon er at kulturbyen Bergen er i front internasjonalt.

Forenkler skolehverdagen

I naturfagstimen i klasse 9d på Lynghaug skole kobler elevene elektriske kretser digitalt på hver sin datamaskin. – Det er lettere å lære når vi får prøve selv fremfor at lærerne viser på tavlen, sier Pernille Kinden.

Spennende å teste digitalt verksted

Like før sommerferien fikk avgangselever ved Damsgård skole utforske alt fra VR-briller til programmering og droner i et digitalt læringsverksted på Nøstet. – Gøy og spennende å bruke VR-briller, sier Kamile Kruopyte.

- Det er Balto som holder meg i skinnet

Bjørn Arne Wiers (56) var en av dem som pleide å henge i Nygårdsparken. Han var avhengig av heroin i 30 år, og solgte stoff på gaten for å få penger til eget forbruk. Så fikk han hund og ble med i Bergenhus Aktiv.

Tiltak for folk i eller på vei ut av rus

I ny handlingsplan mot åpne russcener 2019 til 2022 fra Bergen kommune, skal tiltak gjøres i samarbeid med brukerne. – Vi vil ha et særlig fokus på vold i rusmiljøet og jobbe på lag med brukerne selv, sier Marit Grung, spesialrådgiver ved byrådsavdeling for sosial, bolig og inkludering.

MO Eidsvåg åpner dørene i august

– Jeg håper dette kan bli et senter der folk som bruker rus, vil oppleve å bli sett, møtt og respektert for den de er. Kanskje får de et glimt av at liv uten rus, sier daglig leder, Bjarne Aannewiik.

Feirar 40 år som verdsarv

Bryggen er hjartet til byen og har vore ein smeltedigel sidan Bergen blei grunnlagt nettopp her i sjøkanten. No skal verdsarven og byjubileet feirast med å få Bryggen endå meir fram i ljoset.

Det spirer i skolehagene

Elevene på Liland stortrives i sin flotte skolehage. Nå følger stadig flere skoler deres eksempel.

Bygger livsglede på sykehjem

Magne Holmås (67) snekrer fuglehus på Midtbygda sykehjem. – Jeg har alltid likt å snekre, og kommer garantert tilbake til verkstedet. Dette var helt topp, sier han. I juni skal sykehjemmet i Åsane opp til sertifisering for å bli et livsgledehjem.

Shana ble reddet av veterinærvakten

1. mai ble en dramatisk dag for Annette Østrem. Hennes ellers friske og energiske hund Shana ble akutt syk og måtte hasteopereres.