Gå tilbake til:
Du er her:

- Nervøsiteten forsvant da jeg kom på scenen

Det Akademiske Kvarter tidlig i høst: En ukjent 17-åring fra Minde seg klar til å opptre på festival for aller første gang. Nå er Halie booket til Bergenfest, Slottsfjellfestivalen og Bylarm.

I tillegg til Lipstick Music arrangerer Enhet for kulturformidling og deltakelse en rekke kurs, workshops og ferietilbud innen musikk for barn og unge.

Informasjon om disse blir lagt ut her:

Aktiviteter, kurs og workshops i regi av kultukontorene i Bergen

hva skjer/kultur-og-idrett

deltaker.no/bk

Halie, eller Hannah Emilie Grung (17), har sunget og danset så lenge hun kan huske. Nå er hun på vei til å oppfylle barndomsdrømmen om å bli artist.

- Når jeg ser for meg fremtiden min, så er det musikk jeg ser, og egentlig bare det. Jeg håper at jeg kan leve av det, forteller Hannah fra Minde.

Hun er på god vei allerede. Under opptredenen på Vill Vill Vest-festivalen tidligere i høst imponerte Halie både publikum og anmeldere. Kort tid etter var hun booket til tre store og viktige festivaler.

- Før konserten var jeg veldig nervøs, men da jeg kom på scenen og så alle folkene, så forsvant nervøsiteten. Da ble det bare gøy. Det så ut som om alle hadde det gøy. Da jeg kom til siste sangen hadde jeg lyst til å bli der og spille mer. Opplevelsen var helt topp, forteller hun.

Veien til å bli artist

Det var søsteren som viste vei for Hannah. Hun hadde gått til sangpedagog og forbedret seg så mye at Hannah ble inspirert. Hannah begynte også hos sangpedagog, og etter hvert meldte hun seg på et musikkverksted for jenter, Lipstick Music.

- Det var veldig gøy på Lipstick Music. Der fikk jeg spille i band med jenter på min egen alder. Jeg ble bedre på samspill og lærte også hvordan jeg skal opptre på scenen. Det var et veldig godt miljø og pedagogene var veldig flinke. Jeg anbefaler det, sier Hannah.

Målet for musikkverkstedet er å rekruttere flere jenter til musikklivet og gi dem en trygg møteplass.

- Vi jobbet mye med selvtillit på Lipstick Music. Vi holdt konserter hvert semester. På scenen fikk vi mestringsfølelsen, det har hjulpet meg mye.

Beyoncé og Amy Winehouse

Halie skriver musikken hun fremfører på scenen enten alene eller sammen med andre. Selv beskriver hun musikken som "litt alternativ pop". Og man kan høre elementer av forbildene hennes i musikken.

- Jeg ser opp til Beyoncé og ellers mange jazzsangere som Ella Fitzgerald, Amy Winehouse og Nina Simone. Jeg er veldig glad i dem og hører mye på dem. Jeg ser også opp til Sigrid og Aurora. De er i samme management som meg og begge er fantastisk snille personer. Og så er de så flinke, sier hun.

Viktig å ha det gøy

Med konserter på Bylarm, Slottsfjellfestivalen og Bergenfest å se frem til neste år, er det også mange som har forventninger til Halie. 17-åringen er ikke redd for det som venter.

- Jeg skal gi mitt beste og ha det gøy. Hvis du vil noe så kan du klare det. Hopp i det, ha troen og tungen beint i munnen. Det kommer til å bli kjempespennende, og jeg gleder meg veldig.