Gå tilbake til:
Du er her:

MO Eidsvåg åpner dørene i august

– Jeg håper dette kan bli et senter der folk som bruker rus, vil oppleve å bli sett, møtt og respektert for den de er. Kanskje får de et glimt av at liv uten rus, sier daglig leder, Bjarne Aannewiik.

MO Eidsvåg åpner dørene i august Vi krever ikke rusfrihet, men vi skal være der den dagen de besøkende er motivert til rusfrihet og uansett gi dem støtte på veien videre. Aannewiik mener det er viktig å lære av erfaringer fra de andre MO-sentrene på Nesttun, Wergeland og Strax-huset. Samtidig vil de utforme egen profil og tilpasse den sine besøkende. Det er gjennomført risikovurderinger i samarbeid med blant andre MO-sentrene og politi.

Gode naboer

– Vi vet mye om utfordringene ved å starte opp et nytt senter. Et viktig aspekt er å jobbe for å bli gode naboer. Vi vet ikke hundre prosent hva innholdet hos oss skal være enda, foruten at vi skal tilby mat, helsefaglige tjenester og sosialfaglig veiledning. Det er spennende, for da kan brukerne og de dyktige folkene jeg jobber med, være med å påvirke det, sier Aannewiik.

Gir håp

Ved MO-sentrene er det også ansatterfaringskonsulenter. Dette er personer som tidligere har vært en del av rusmiljøet men som har kommet ut av det.

– Den troverdigheten de har, mangler vi. De har klart det som virket umulig, og kan fortelle om det på en helt annen måte. De er bærere av håp.