Gå tilbake til:
Du er her:
Stine Sofie Grindheim og Erlend Horn
ETABLERERPRIS: Stine Sofie Grindheim i Dealflow mottok Bergen kommunes etablererpris for 2020 av byråd Erlend Horn.
Bilde: Ola Henning Målsnes

Dealflow fikk etablererprisen

Bergen kommunes etablererpris for 2020 går til Dealflow. Oppstartsbedriften har utviklet en digital markedsplass som knytter investorer sammen med andre oppstartsbedrifter som trenger finansiering.

Byråd for finans, næring og eiendom, Erlend Horn, delte ut prisen onsdag morgen under et overraskelsesbesøk i prisvinnerens lokaler i Solheimsviken.

Lykkes gjennom samarbeid og deltakelse

- Dealflow er et inspirerende bevis på at man kan lykkes gjennom samarbeid og deltakelse i det regionale økosystemet for innovasjon og nyskaping i Bergen, sa byråd Erlend Horn da han leste opp juryens begrunnelse.

Juryen mener at bedriften gjennom nytenking og digitalisering har gjort det mulig for alle å kjøpe seg inn i oppstartselskaper, noe som tidligere kun har vært forbeholdt profesjonelle investorer.

Markedsplass for folkefinansiering

På kort tid har Dealflow blitt Norges største markedsplass for aksjebasert folkefinansiering, og vil med dette bidra til at flere kan investere i fremtidens suksesshistorier og at flere kan få finansiert sine oppstartsbedrifter.

Daglig leder Stine Sofie Grindheim i Dealflow setter pris på å få denne tildelingen.

- Utrolig hyggelig å bli anerkjent lokalt. Vi er en ledende aktør nasjonalt og det er gøy at lokalmiljøet verdsetter det, sier Stine Sofie Grindheim.

Har hentet inn over 100 millioner

Dealflow har holdt det gående i to og et halvt år. Siden starten har selskapet hentet inn godt over 100 millioner kroner til 38 oppstartsselskaper.

- I 2020 har vi hentet over 50 millioner kroner. Det ser ut til å bli et rekordår. Vi har tro på at dette er et marked som skal vokse ganske mye, forteller prisvinneren.

Foruten diplom består prisen av et pengebeløp på 75.000 kroner. Etablererprisen går til kandidater som har etablert ny virksomhet i Bergensregionen, og som bidrar til å fornye eller berike lokalsamfunnet og inspirere andre potensielle etablerere til å starte næringsvirksomhet.

Se tidligere vinnere

Prisen er tidligere delt ut til gründerne bak It’s Learning,  Maritime Colours, Colonialen Kjøkken & Fetevare, CreaCon Entertainment AS for Vennebyen, Norwegian Rain, Made, Adams matkasse, Wisub AS, Motitech, TicketCo og MillaSays. I fjor gikk prisen til BRGN.