Gå tilbake til:
Du er her:
Språktrening og mat fra hele verden i Nygårdsparken bilde
VELKOMMEN: Yeshi Ashegerie (37) og Henok Ghebrezgi (26) ønsker velkommen til Verdenskaféen i Nygårdsparken.
Bilde: Hanne Tveit

Språktrening og mat fra hele verden i Nygårdsparken

På Verdenskafeen i Nygårdsparken jobber Henok Ghebrezgi (26) og Yeshi Ashegerie (37). Samtidig som de lager og serverer mat, lærer de å kommunisere på norsk med kunder og kollegaer.

På paviljongen i øvre del av Nygårdsparken kan du onsdag og torsdag hver uke besøke Verdenskaféen og smake på mat fra hele verden. Utgangspunktet for matserveringen er mattradisjoner fra deltakernes hjemland. Verdenskafé er et prosjekt som lar innbyggere med innvandrerbakgrunn bli kjent med arbeidslivet og lære norsk.

To av de som jobber på Verdenskaféen er Henok Ghebrezgi (26) og Yeshi Ashegerie (37). Samtidig som de lager og serverer mat, lærer de å kommunisere på norsk med kunder og kollegaer.

- Å lære norsk har vært vanskelig, det tar tid men man blir bedre etter hvert, sier Henok.

Dette har vært til god hjelp for kommunikasjon han ellers utøver i hverdagen. Henok kommer fra Eritrea og har bodd fire år i Norge. Yeshi er fra Etiopia og har bodd syv år i Norge.

Mat fra hele verden

Når vi besøker Verdenskaféen er det latin-amerikansk mat på menyen. Pozole, carnita og quesadilla med salsa står på menyen. Menyen og maten som serveres er varierende. Blant tidligere temaer har det vært persisk og kurdisk. Nå i april serveres det en afrikansk meny, i mai blir det arabiske smaker å få.

Les mer om Nygårdsparken

Både Henok og Yeshi er begge svært fornøyde med å bo i Bergen.
- Bergen er en passe stor by, som ikke er alt for travel, forteller Henok. Det er en av tingene han liker med å bo i Bergen. Nærheten til fjell og natur er helt unik, mener han.

Ny sjanse

Verdenskafeen driftes av Ny Sjanse, et kvalifiseringssenter for innvandrere i Bergen kommune. Kvalifiseringssenteret tilrettelegger for ulike kvalifiserende tiltak som bidrar til å øke innvandrernes jobbmuligheter. Verdenskaféen er et av disse tiltakene.

- Bergensere i alle aldre besøker Verdenskaféen i Nygårdsparken. Dette skaper en møteplass hvor alle er velkomne. Prosjektet legger til rette for deltakelse, inkludering og åpenhet, sier Bodil Nævdal, Prosjektmedarbeider i Verdenskafeen.

Verdenskaféen holder åpent:

Onsdager klokken 11.00 - 16.00
Torsdager klokken 11.00 - 18.00

Du kan få detaljer om menyen på Verdenskaféens Facebook-side

Saken er skrevet av Hanne Tveit

LIKER BERGEN: Henok kommer fra Eritrea og har bodd fire år i Norge.
LIKER BERGEN: Henok kommer fra Eritrea og har bodd fire år i Norge.
 
Språktrening og mat fra hele verden i Nygårdsparken bilde
SMAK PÅ VERDEN: I Nygårdsparken kan du få mat fra hele verden, i april er afrikanske retter på menyen. I mai blir det arabisk mat.
 
Yeshi er fra Etiopia og har bodd syv år i Norge.
LÆRER NORSK: Yeshi er fra Etiopia og har bodd syv år i Norge.