Gå tilbake til:
Du er her:

Utbetaling av likviditetsstøtte til serveringsbransjen i gang

De første 85 tilskuddene til et kriserammet restaurant- og utelivsbransje ble utbetalt 30. desember.

I bystyremøtet 16. desember besluttet bystyret at tildeling av statens ekstratilskudd til det kommunale næringsliv skulle gå som likviditetsstøtte til serveringsbransjen, og delegerte til byrådet å sette kriterier og organisere tildelingen. 

Næringssjef i Bergen kommune, Elin Sjødin Drange, opplysete 30. desember at utbetalingen av de første 85 tilskuddene til mottakers konto er i gang. 

Slik fordeles krisetilskuddet til serveringsbransjen i Bergen

Skjell fylt med salat
32 millioner kroner skal fordeles til et kriserammet restaurant- og utelivsbransje i Bergen.
Bilde: Maren Gilhuus/Anne Baumann

Hurtig prosess

Før jul kunne finansbyråd Erlend Horn fortelle at hvis bedriftene meldte inn kontonummer og alle nødvendige opplysninger, vil alle tilskuddene kunne være ferdig utbetalt tidlig i januar.

- Jeg er veldig glad for at vi allerede har fått 85 tilskudd gjennom hele prosessen, og at de vil kunne motta penger allerede i dag, sier Horn.

- Jeg vil rette en stor takk til alle som har stått på gjennom julen for å få utbetalt disse midlene så raskt. At mange aktører har respondert så raskt på ordningen viser behovet for krisemidler, og hvor nødvendig det har vært å få pengene raskt ut, avslutter finansbyråden.