Bakervik er ny byutviklingsbyråd

Rune Bakervik (Ap) er oppnevnt som ny byråd for byutvikling.

Ny Kommuneplanens arealdel (KPA) på plass

Bystyret har nå endelig vedtatt Kommuneplanens arealdel 2018-2030. - Tre hovedgrep er å gå fra bilbasert til kompakt by, bestemmelser som sikrer kvalitet, samt å ta vare på blå og grønne arealer, oppsummerte byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti i bystyret.

Plantet plommetrær på Nykirkeallmenningen

Bergen kommune og Kunsthall 3.14 har gått sammen om å bli en del av kunstnergruppen Fallen Fruit sitt prosjekt med å skape verdens største frukthage.

Informasjon om skatteoppgjøret

20. juni mottok vel 142.000 bergensere skattepengene sine. Her finner du svarene på de fleste spørsmålene folk har i forbindelse med skatteoppgjøret.

MO Eidsvåg åpner dørene i august

– Jeg håper dette kan bli et senter der folk som bruker rus, vil oppleve å bli sett, møtt og respektert for den de er. Kanskje får de et glimt av at liv uten rus, sier daglig leder, Bjarne Aannewiik.

Grunnboringer og midlertidig parkeringsforbud i Sandviken er utsatt til august

Grunnboringer og midlertidig parkeringsforbud i Sandviken er utsatt med oppstart i uke 32 (5.–11. august).

Fokal festival for ungdom starter i dag

Det beste i livet er gratis – se bare på Fokal festival 24. til 28. juni. Ungdomsfestivalen byr på kurs i klatring, breakdance og gitarspill. Sjekk programmet her.

Bergen vil bli vert for regionalt forskningsorgan på helse

Bergen kommune vil jobbe for å bli vertskommune for et regionalt samarbeidsorgan for forskning, innovasjon og utdanning i helsesektoren.

Lyst til å telte i byfjellene i sommer?

Det er tillatt å telte på byfjellene, med unntak av områder innenfor nedbørfelt til drikkevann og i Fløyenområdet. For Fløyenområdet (Fløysletten og Skomakerdiket) kan det gis tillatelse til telting etter søknad. Søknad rettes til Bymiljøetaten.

Sjekk badeplasser, temperatur og badevannskvalitet

Bergen kommune gir deg oppdaterte badevannstemperaturer og badevannskvalitet på offentlig tilrettelagte badeplasser en gang i uken.

Ledige plasser på aktiviteter i skoleferien

Kommunen har en rekke tilbud for barn og unge som ønsker en aktiv start på sommerferien. Her er en oversikt over restplassene.

Her får du legehjelp i sommer

Lurer du på når fastlegen din har ferie? Her er ferieoversikten som viser når din lege er borte, og hvor du da kan henvende deg.

Les sakene fra byrådet 20. juni

Av aktuelle saker er reguleringsendring på Nygårdstangen, regionalt forsknings- og innovasjonsarbeid innen helse og utvidet skjenketid under Tall Ships.

Sakene til byrådet 27. juni er klare

Byrådet skal vedta en handlingsplan for etisk og rettferdig handel 2019-2020, og fordele tilskuddsmidler til helse- og omsorgssektoren 2019.

Karen og Rigmor i farta under sykehjems OL

Karen Haveland og Rigmor Haugsdal fra Midtbygda Livsgledehjem frydet seg fra sin plass i rickshawen. Hjelpepleier Monica Ingebrigtsen gav full pedal mens hun syklet damene to runder rundt Lille Lungegårdsvann.

Slik blir de bedre til å se når eldre blir sykere

Ansatte fra ni sykehjem i Bergen har vært på kurs for å bli bedre på å oppdage tidlige tegn på forverret tilstand hos eldre.

Kulturskolen har ledige plasser i høst

Sjekk ut hvilke kurs kulturskolen har ledige plasser på til høsten.

– Leaparken er en skjult perle

Tirsdag 18. juni åpnet ordfører Marte Mjøs Persen den nylig oppgraderte Leaparken på Minde. Bymiljøetaten håper nå at flere vil ta parken i bruk.

Flere nye drikkevannstasjoner i Bergen sentrum

Nå kan du enkelt fylle gratis, rent og trygt vann rett i flasken i Bergen sentrum. Bergen kommune har plassert ut seks vannstasjoner for sesongen.

Skal jobbe for å få Fysak på Sandsli

Bystyret har behandlet en skriftlig forespørsel om å få etablert et "Fysak light" på Sandsli.

Fikk pris for forskning på musikkterapi

Griegakademiets senter for musikkterapiforskning fikk forsknings- og innovasjonsprisen under Kunnskapskommunekonferansen 2019.

Vil gjøre Byombudet enda bedre kjent

Bystyret har fått årsmelding fra Byombudet og legger vekt på at Byombudet gjøres enda bedre kjent, samt at ansatte må ta høyde for at brukere kan mangle digital kompetanse.